Zwangerschap week per week

Derde trimester zwangerschap: wat te verwachten

Het derde trimester van de zwangerschap kan vermoeiend en oncomfortabel. Hier is te helpen verlichten van de symptomen - en angst - als je uitgerekende datum nadert.

Het derde trimester van de zwangerschap kan fysiek en emotioneel uitdagend zijn. Je baby's grootte en positie zou kunnen maken het moeilijk voor u om comfortabel te krijgen. Je misschien wel moe van de zwangerschap en enthousiast om verder te gaan naar de volgende fase. Als u al klaar voor je uitgerekende datum, zou je teleurgesteld zijn als het komt en gaat uneventfully.

Probeer positief te blijven als je kijkt uit naar het einde van je zwangerschap. Binnenkort zul je je baby in je armen! Hier is wat u kunt verwachten in de tussentijd.

Derde trimester zwangerschap: je lichaam

Als je baby groeit, zal zijn of haar bewegingen duidelijker geworden. Deze spannende sensaties gaan vaak gepaard met toenemende ongemak en andere derde trimester zwangerschap symptomen.

Vervolg borstgroei
Door nu, moet u mogelijk een extra 2 pond (bijna 1 kilogram) van borstweefsel. Als resultaatgerichte benaderingen, kan je tepels gaan lekken biest - de gelige vloeistof die je baby te voeden tijdens de eerste paar dagen van het leven.

Gewichtstoename
Door je uitgerekende datum, verwachten 25 tot 35 pond (ongeveer 11 tot 16 kilo) meer dan je deed vóór de zwangerschap af te wegen. Je baby is goed voor een aantal van de gewichtstoename, maar dat doen de placenta, vruchtwater, grotere borsten en baarmoeder, extra vetreserves, en verhoogde bloed en het volume vloeistof.

Braxton Hicks contracties
Deze samentrekkingen zijn warming-up voor het echte werk. Ze zijn meestal zwak en komen en gaan onvoorspelbaar. Echte weeën worden langer, sterker en dichter bij elkaar. Als je weeën die pijnlijk of regelmatig contact op met uw zorgverzekeraar.

Rugklachten
Als je baby blijft tot gewichtstoename, zwangerschap hormonen ontspannen de gewrichten tussen de botten in je bekkengebied. Deze veranderingen kunnen moeilijk zijn op je rug.

Als je zit, kiest stoelen met een goede rugsteun. Breng een verwarmings-pad of een pak ijs op de pijnlijke plek. Vraag uw partner voor een massage. Dragen lage hakken - maar niet plat - schoenen met een goede ondersteuning van de voetboog. Als de pijn in de rug niet weggaat of gaat gepaard met andere symptomen, neem dan contact op met uw zorgverzekeraar.

Kortademigheid
Je zou gemakkelijk adem als je baarmoeder groeit onder je middenrif, de spier net onder je longen. Dit kunnen verbeteren wanneer de baby afwikkelt dieper in je bekken vóór levering. In de tussentijd, de praktijk een goede houding en slapen met je bovenlichaam gestut op kussens om de druk op je longen te verlichten.

Maagzuur
Tijdens het derde trimester, zou je groeiende baarmoeder duwen je maag uit zijn normale positie - die kunnen bijdragen tot brandend maagzuur. Om maagzuur te houden waar het hoort, eet kleine maaltijden en voldoende drinkt tussen de maaltijden. Vermijd gebakken voedsel, koolzuurhoudende dranken, citrusvruchten en sappen, en kruidig ​​voedsel. Als deze tips niet helpen, vraag uw zorgverzekeraar over maagzuurremmers.

Zwelling
Als uw groeiende baarmoeder zet druk op de aderen die bloed terugkomt van uw voeten en benen, misschien gezwollen voeten en enkels worden een probleem. Op hetzelfde tijdstip, zwelling in de benen, armen of handen kan druk leggen op de zenuwen, waardoor tintelingen of gevoelloosheid. Vochtretentie en verwijde bloedvaten kan uw gezicht en de oogleden gezwollen vertrekken, vooral in de ochtend. Als u aanhoudende gezicht of ooglid zwelling, contact op met uw zorgverzekeraar.

Te verminderen zwelling, liggen of gebruik een voetensteun. Je zou zelfs kunnen verheffen uw voeten en benen terwijl je slaapt. Het kan ook helpen om te zwemmen of gewoon staan ​​in een zwembad.

Spataderen, spataderen en aambeien
Verhoogde bloedcirculatie kan veroorzaken kleine rode adertjes, die bekend staat als spataderen, te verschijnen op uw huid. Blauwe of rode lijnen onder de oppervlakte van de huid (spataderen) kunnen getoond worden, vooral in de benen. Spataderen in uw endeldarm (aambeien) zijn een andere mogelijkheid.

Als u pijnlijke spataderen, verheffen je benen en draag steunkousen. Om aambeien te voorkomen, vermijd constipatie. Bevatten veel vezels in uw voeding en drinken van veel vocht.

Vaak moeten plassen
Als je baby beweegt dieper in je bekken, voel je je meer druk op je blaas. Misschien vindt u zelf plassen vaker, zelfs tijdens de nacht. Deze extra druk kan ook zorgen dat je urine lekt - vooral als je lacht, hoest of niest. Als u zich zorgen over lekken urine, kan inlegkruisjes een gevoel van veiligheid te bieden.

Blijven let op tekenen van een infectie van de urinewegen, zoals plassen nog meer dan normaal, branderig gevoel tijdens het plassen, koorts, buikpijn of rugpijn. Onbehandeld, urinaire infecties verhogen het risico op zwangerschapscomplicaties.

Vaginale afscheiding
Potentieel zware vaginale afscheiding is gebruikelijk aan het einde van de zwangerschap. Als je een inlegkruisje verzadigen binnen een paar uur of vraag me af of de afvoer lekt vruchtwater, contact op met uw zorgverzekeraar.

Zie ook

Derde trimester zwangerschap: wat te verwachten

Derde trimester zwangerschap: je emoties

Als anticipatie groeit, zou de vrees over de bevalling hardnekkiger geworden. Hoeveel zal het pijn? Hoe lang zal het duren? Hoe zal ik gaan?

Als u nog niet hebt gedaan, overwegen bevalling klassen. Je leert wat te verwachten - en ontmoet andere moeders-to-be die je opwinding en zorgen te delen. Praten met vrouwen die positief geboorte ervaringen heb gehad, en vraag uw zorgverzekeraar over opties voor pijnbestrijding. Zeg tegen jezelf dat je gewoon je uiterste best zal doen. Er is geen juiste of verkeerde manier om een ​​baby te krijgen.

De realiteit van het ouderschap kan beginnen te zinken in ook. Je voelt je misschien angstig en overweldigd, zeker als dit je eerste baby. Kalm te blijven, genieten van de ervaring van het zwanger zijn en na te denken over de vreugde die zal komen van de liefde tot een nieuwe mens. Overwegen:

  • Het schrijven van je gedachten in een dagboek
  • Praten met je baby
  • Het nemen van foto's van je zwangere buik te delen met uw kind een dag

Het is ook handig om vooruit te plannen. Als je borstvoeding geeft zult zijn, verzamelen alle benodigdheden die u nodig zou kunnen hebben, zoals een speciaal kussen om te gebruiken tijdens het geven van borstvoeding en een borstkolf. Als je verwacht een jongen - of u niet weet wat uw baby seks - nadenken over wat goed is voor uw gezin over besnijdenis. Gaan wie uw baby belangrijkste zorgverlener zal zijn. Plannen maken voor uw eerste paar weken samen.

Afspraken met uw zorgverzekeraar

Tijdens het derde trimester, kan uw zorgverzekeraar u vragen om in te komen voor meer frequente controles - misschien om de week begint in week 32 en elke week begint in week 36.

Net als eerdere bezoeken, zal uw zorgverzekeraar uw gewicht en bloeddruk controleren en vragen over eventuele klachten of symptomen die u ondervindt. Je moet misschien screening tests voor verschillende aandoeningen, waaronder:

  • Zwangerschapsdiabetes. Dit is een vorm van diabetes die soms zich tijdens de zwangerschap. Snelle behandeling en een gezonde levensstijl keuzes die u kunnen helpen uw bloedsuikerspiegel te beheren en leveren van een gezonde baby.
  • Bloedarmoede. Anemie is een abnormaal laag niveau van rode bloedcellen of hemoglobine, een eiwit in rode bloedcellen dat ijzer bevat. Ernstige bloedarmoede kan je baby's groei vertragen of leiden tot vroeggeboorte. Om bloedarmoede te behandelen, moet u mogelijk ijzersupplementen te nemen.
  • Groep B streptokokken. Groep B streptokok is een soort bacterie die in je vagina of het rectum kunnen leven. Het zal je niet ziek maken, maar het zou een ernstige infectie voor uw baby veroorzaken na de geboorte. Als u positief voor groep B streptokok testen, zal uw zorgverzekeraar waarschijnlijk adviseren antibiotica, terwijl je in de arbeid.

Uw zorgverzekeraar zal ook controleren van uw baby grootte en de hartslag. Tegen het einde van je zwangerschap, kan vaginale examens helpen bij uw zorgverzekeraar bepalen de positie van uw baby in je baarmoeder. Hij of zij zou ook uw baarmoederhals om te zien of het is begonnen te verzachten of verwijden als voorbereiding op geboorte - hoewel cervicale examens zijn geen betrouwbare manier om te voorspellen wanneer het arbeidsaanbod zal beginnen.

Zwangerschap week per week. Vervolg borstgroei.
Zwangerschap week per week. Vervolg borstgroei.

Als u specifieke wensen of voorkeuren voor arbeid en geboorte - zoals arbeiden in het water of het vermijden van medicijnen - je zou willen om uw wensen te definiëren in een geboorte plan. Herzien van het plan met uw zorgverzekeraar van tevoren om eventuele misverstanden te voorkomen.

Als je uitgerekende datum nadert, vragen blijven stellen. Hoe kan ik het verschil tussen valse arbeid en het echte ding vertellen? Wanneer moet ik naar het ziekenhuis? Zou ik te laat voor een ruggenprik? Vergeet niet, er is geen domme vraag. Begrijpen wat er gebeurt kan u helpen de meest positieve geboorte ervaring.

Zie ook