Zwanger worden

Hoe om zwanger te raken

Als je hoopt op te vatten, laat het niet aan geluk. Begrijpen hoe om zwanger te raken - te beginnen met het voorspellen van de ovulatie en do's en don'ts voor het maximaliseren van de vruchtbaarheid.

Sommige koppels lijken zwanger te raken gewoon door erover te praten. Voor anderen duurt het veel geduld en een beetje geluk. Als je je afvraagt ​​hoe om zwanger te raken, start de ouderwetse manier. Hier is wat je moet weten - en wanneer om hulp te zoeken.

Hoe je ovulatie voorspellen

Conceptie gebaseerd op een ingewikkelde reeks gebeurtenissen. Elke maand, hormonen uit je hypofyse stimuleert je eierstokken om een ​​ei los, of ovuleren. Zodra de eicel wordt vrijgegeven, het naar een van de eileiders. Als u wilt zwanger te worden, nu is de tijd. Maar hoe kan je vertellen wanneer je ovuleert? Voor veel vrouwen, het is als het raken van een bewegend doel - vooral omdat verschillende factoren kan de exacte timing van de ovulatie, zoals stress en overmatige lichaamsbeweging beïnvloeden.

In te schatten wanneer je ovuleert, je misschien:

 • Houd een oogje op de kalender. Gebruik uw dag planner of een andere eenvoudige kalender op de dag waarop je menstruatie begint elke maand te markeren. Ook het bijhouden van het aantal dagen per periode duurt. Ovulatie is het meest waarschijnlijk optreden in het midden van je cyclus. Als je een consistente cyclus van 28 dagen, bijvoorbeeld, de ovulatie is waarschijnlijk ongeveer 14 dagen beginnen na de dag van je laatste menstruatie begon. Als je een langere cyclus, zoals 34 dagen, eisprong is waarschijnlijk om te beginnen ongeveer 20 dagen na je laatste menstruatie begon.
 • Kijk voor veranderingen in cervixslijm Vlak voor de eisprong, zou je een toename van heldere, gladde vaginale afscheiding opmerkt -. Als je kijkt naar het. Deze afscheidingen lijken meestal rauw eiwit. Na de eisprong, wanneer de kansen op zwangerschap zijn slank, de lozing wordt troebel en plakkerig worden of verdwijnen helemaal.
 • Bijhouden van uw basale lichaamstemperatuur Ovulatie kan leiden tot een lichte stijging van de basale lichaamstemperatuur -. Je temperatuur als je volledig bent in rust. Om je basale lichaamstemperatuur te controleren, gebruik dan een thermometer speciaal ontworpen om basale lichaamstemperatuur te meten. Neem uw temperatuur elke ochtend voordat je uit bed en plot de lezingen op ruitjespapier of in een spreadsheet. Uiteindelijk kan een patroon ontstaan. U zult het meest vruchtbaar zijn tijdens de twee tot drie dagen voordat je temperatuur stijgt. De verhoging subtiel zijn, kenmerkend minder dan een graad.
 • Probeer een ovulatie voorspeller kit. Over-the-counter ovulatieuitrustingen mogelijk uw urine op de stijging van de hormonen die plaatsvindt vóór de eisprong. Ovulatieuitrustingen kan de meest waarschijnlijke tijd van de eisprong te identificeren of zelfs een signaal voor de eisprong daadwerkelijk gebeurt. Voor de meest nauwkeurige resultaten, volg de instructies op het etiket.

Het maximaliseren van de vruchtbaarheid: wat te doen

Wanneer je probeert om zwanger te worden, vergeet eenvoudige "do's" voor hoe om zwanger te raken:

 • Hebben regelmatig seks. Als je consequent seks hebben twee of drie keer per week, je bent bijna zeker om een vruchtbare periode raakte op een bepaald punt. Voor gezonde koppels die willen zwanger worden, er is niet zoiets als te veel seks. Voor veel koppels, is dit wellicht alles wat nodig is.
 • Hebben seks een keer per dag in de buurt van de tijd van de eisprong. Daily gemeenschap tijdens de dagen voorafgaand aan de eisprong zou kunnen verhogen de kans op conceptie. Hoewel spermaconcentratie je partner is waarschijnlijk elke keer dat je seks hebt licht dalen, de daling is meestal niet een probleem voor gezonde mannen.
 • Hoeft te maken van gezonde keuzes. Zorg voor een gezond gewicht, ook matige fysieke activiteit in je dagelijkse routine, eet een gezonde voeding, beperken cafeïne en het beheer van stress. Dezelfde goede gewoonten zullen u en uw baby goed van dienst tijdens de zwangerschap.
 • Doe overwegen vooroordeel planning. Uw zorgverzekeraar kan uw algehele gezondheid te beoordelen en u helpen levensstijl veranderingen die uw kansen op een gezonde zwangerschap kunnen verbeteren identificeren. Vooroordeel planning is vooral nuttig als u of uw partner heeft geen gezondheidsproblemen.
 • Doe neem je vitamines. Foliumzuur speelt een essentiële rol in de ontwikkeling van een baby. Een dagelijkse prenatale vitamine of foliumzuur beginnen een paar maanden voor de conceptie vermindert het risico op spina bifida en andere neurale buisdefecten.

Zie ook

Hoe om zwanger te raken

Het maximaliseren van de vruchtbaarheid: wat te vermijden

Om uw kansen om zwanger te verbeteren, blijven ook belangrijk "don'ts" in het achterhoofd:

 • Rook niet. Tabak beïnvloedt baarmoederhalsslijm, die kan voorkomen dat het sperma de eicel bereikt. Roken kan ook het risico op een miskraam vergroten en beroven ontwikkeling van uw baby van zuurstof en voedingsstoffen. Als u rookt, vraag uw zorgverzekeraar om u te helpen stoppen vóór de conceptie. Voor het belang van uw gezin, gelofte om te stoppen voor een goede.
 • Drink geen alcohol algemeen, is het best om alcohol te vermijden als je hoopt om zwanger te worden -. En alcohol is verboden terrein als je zwanger bent.
 • Weet medicijn niet zonder uw zorgverzekeraar's OK Bepaalde medicijnen -. Zelfs die zonder recept verkrijgbaar - kan het moeilijk maken om zwanger te worden. Anderen misschien niet veilig als je eenmaal zwanger bent.
 • Zijn niet afhankelijk van vaginale glijmiddelen. Verschillende over-the-counter vaginale glijmiddelen, inclusief KY Jelly, kan de vruchtbaarheid verminderen. Speeksel kan hetzelfde effect hebben. Als je een glijmiddel nodig, overwegen minerale olie of koolzaadolie - of vraag uw arts om andere suggesties.
 • Niet overdrijven inspannende lichaamsbeweging. Hoewel matige fysieke activiteit kan helpen de vruchtbaarheid te bevorderen, gaan overboord zou het tegenovergestelde effect hebben. Sommige onderzoek suggereert dat meer dan zeven uur per week van krachtige aërobe activiteit daadwerkelijk vruchtbaarheid kunnen schaden.

Wanneer moet u een arts te raadplegen

Met frequente onbeschermde seks, de meeste gezonde koppels zwanger binnen een jaar. Anderen hebben behoefte aan een beetje hulp.

Zwanger worden. Houd een oogje op de kalender.
Zwanger worden. Houd een oogje op de kalender.

Als je in je vroege jaren '30 of jonger en u en uw partner zijn in goede gezondheid, probeer het op uw eigen voor een jaar voordat een arts te raadplegen. Overwegen het zoeken van hulp sneller als je 35 jaar of ouder, of u of uw partner heeft bekend is of vermoed vruchtbaarheid kwesties.

Onvruchtbaarheid treft zowel mannen als vrouwen - en behandeling beschikbaar is. Afhankelijk van de bron van het probleem, uw gynaecoloog, uroloog van uw partner of uw huisarts zou kunnen helpen. In sommige gevallen, een vruchtbaarheid specialist biedt de beste hoop.

Zie ook