Stress management

Ontspanningstechnieken: probeert u deze stappen om stress te verminderen

Ontspanningstechnieken kunnen stress-symptomen te verminderen en helpen genieten van een betere kwaliteit van leven, vooral als je een ziekte hebt. Ontdek ontspanning technieken die je kunt doen door jezelf.

Ontspanning technieken zijn een geweldige manier om te helpen met stress management. Ontspanning is niet alleen over gemoedsrust of genieten van een hobby. Ontspanning is een proces dat de effecten van stress vermindert op je lichaam en geest. Ontspanning technieken kunnen helpen omgaan met dagelijkse stress en met stress gerelateerd aan verschillende gezondheidsproblemen, zoals kanker en pijn.

Of uw stress loopt uit de hand of heb je al het getemd, kunt u profiteren van het leren ontspanningstechnieken. Het leren van elementaire ontspanningstechnieken is eenvoudig. Ontspanningstechnieken ook zijn vaak gratis of tegen lage kosten, leveren weinig risico en kan zowat overal worden gedaan. Ontdek deze eenvoudige ontspanningstechnieken en de slag op ontstressen je leven en het verbeteren van uw gezondheid.

De voordelen van ontspanningstechnieken

Wanneer we geconfronteerd worden met tal van verantwoordelijkheden en taken of het eisen van een ziekte, kan ontspanningstechnieken een achterbank in je leven te nemen. Maar dat betekent dat je zou kunnen missen op de voordelen voor de gezondheid van ontspanning.

Het beoefenen van ontspanningstechnieken kunnen stress-symptomen verminderen door:

 • Vertragen uw hartslag
 • Verlagen van de bloeddruk
 • Vertragen je ademhaling tarief
 • Verhogen van de bloedstroom naar belangrijke spieren
 • Het verminderen van spierspanning en chronische pijn
 • Het verbeteren van de concentratie
 • Het verminderen van woede en frustratie
 • Het vertrouwen om problemen aan te pakken

Om het meeste voordeel te krijgen, gebruik maken van ontspanningstechnieken, samen met andere positieve coping-methoden, zoals het uitoefenen, voldoende slaap, en het bereiken van ondersteunende familie en vrienden.

Zie ook

Ontspanningstechnieken: probeert u deze stappen om stress te verminderen

Soorten ontspanningstechnieken

Gezondheidswerkers zoals complementaire en alternatieve geneeskunde beoefenaars, artsen en psychotherapeuten kunnen leren verschillende ontspanningstechnieken. Maar als u wilt, kunt u ook leren een aantal ontspanningstechnieken op uw eigen.

In het algemeen, ontspanningstechnieken betrekken heroriënteren je aandacht op iets rustgevend en het verhogen van het bewustzijn van je lichaam. Het maakt niet uit waar ontspanning techniek die u kiest. Waar het om gaat is dat je probeert om regelmatig ontspanning oefenen om de vruchten te plukken.

Er zijn verschillende hoofdtypen van ontspanning technieken, waaronder:

 • Autogene ontspanning. Autogene betekent iets dat van binnenuit komt u. In deze ontspanning techniek, zowel visuele beelden en lichaamsbewustzijn om stress te verminderen gebruikt u. Je herhaalt woorden of suggesties in je geest te ontspannen en te verminderen spierspanning. Bijvoorbeeld, kan je je voorstellen dat een rustige omgeving en dan richten op beheerste, ontspannen ademhaling, het vertragen van uw hartslag, of voelen verschillende fysieke sensaties, zoals ontspannende iedere arm of been op een rijtje.
 • Progressieve relaxatie. In deze ontspanningstechniek, u zich richten op langzaam aanspannen en dan ontspannen elke spiergroep. Dit helpt je te focussen op het verschil tussen spierspanning en ontspanning. Je wordt je meer bewust van lichamelijke sensaties. Een methode van progressieve relaxatie is om te beginnen door het spannen en ontspannen van de spieren in je tenen en geleidelijk werk je weg tot aan je nek en hoofd. U kunt ook beginnen met je hoofd en nek en werk naar beneden naar uw tenen. Gespannen spieren gedurende minstens vijf seconden en daarna ontspannen gedurende 30 seconden, en herhaal.
 • Visualisatie. In deze ontspanning techniek, mentale beelden vormen u een visuele reis naar een rustige, kalmerende plek of situatie. Tijdens visualisatie, proberen te gebruiken zoveel betekenissen als je kunt, zoals geur, zicht, geluid en aanraking. Als je je ontspannen aan de oceaan, bijvoorbeeld, na te denken over zaken als de geur van zout water, het geluid van de brekende golven en de warmte van de zon op je lichaam. Misschien wilt u uw ogen sluit, zitten op een rustige plek en draai alle strakke kleding.

Andere veel voorkomende ontspanning technieken zijn:

 • Hypnose
 • Massage
 • Meditatie
 • Tai chi
 • Yoga

Ontspanningstechnieken nemen praktijk

Stress management. Autogene ontspanning.
Stress management. Autogene ontspanning.

Als je leert ontspanningstechnieken, zul je meer bewust van spierspanning en andere fysieke sensaties van stress geworden. Als je eenmaal weet wat de reactie op stress voelt, kun je een bewuste poging om een ​​ontspanningstechniek praktijk het moment dat je begint te stress-symptomen te voelen te maken. Dit kan voorkomen dat stress door loopt uit de hand.

Vergeet niet dat ontspanningstechnieken zijn vaardigheden. En zoals met elke vaardigheid, uw vermogen om te ontspannen verbetert met de praktijk. Wees geduldig met jezelf - niet laat uw inspanning om relaxatietechnieken praktijk geworden nog een stressfactor. Als men ontspanning techniek niet werkt voor u, probeer dan een andere. Als geen van uw inspanningen bij het verminderen van stress lijken te werken, overleg dan met uw arts over andere opties.

Ook in gedachten houden dat sommige mensen, vooral die met ernstige psychische problemen en een geschiedenis van misbruik, tijdens enkele ontspanningstechnieken gevoelens van emotionele ongemak kan ervaren. Hoewel dit zeldzaam is, als je ervaart emotionele ongemak tijdens ontspanningstechnieken, stoppen met wat je doet en overwegen te praten met uw zorgverlener of geestelijke gezondheid provider.

Zie ook