Stress management

Stress management: onderzoeken uw stressreactie

Stress management begint met een eerlijke beoordeling van hoe u reageert op stress. U kunt dan tegen ongezonde manieren om te reageren met meer-behulpzaam technieken.

Het is moeilijk om stress te vermijden deze dagen met zo veel concurrerende eisen voor uw tijd en aandacht. Maar met een goede stress management vaardigheden, kun je omgaan met stress op een gezonde manier.

Een van de eerste stappen naar een goede stress management is begrijpen hoe u reageert op stress - en maken indien nodig veranderingen. Neem een ​​eerlijke blik op hoe u reageert op stress en vervolgens vaststellen of wijzigen stress management technieken om ervoor te zorgen dat de stress in je leven niet leiden tot gezondheidsproblemen.

Evalueer hoe u reageert op stress

Stress management vaardigheden vaak niet vanzelf. U kunt nieuwe stress management vaardigheden te leren of wijzigen van uw bestaande stress management vaardigheden om u te helpen beter om te gaan, dat wel.

Ten eerste, neem een ​​kijkje op hoe u reageert op stress. Sommige mensen lijken alles te nemen in pas. Hun natuurlijke relaxte houding doorschemeren, zelfs in stressvolle situaties. Andere termijn? Bring it on. De vaatwasser lekt? Geen probleem, het zal een eenvoudige reparatie zijn. Anderen angstig bij het eerste teken van een stressvolle situatie. Te laat voor een vergadering? Tijd aan paniek! Vast te zitten in de file? Laat het vloeken beginnen!

Stress management. Krijgen professionele hulp.
Stress management. Krijgen professionele hulp.

Hier zijn een aantal gemeenschappelijke maar ongezonde reacties op stress. Heeft een van deze uw reacties beschrijven? Als je niet zeker bent, kunt u overwegen het bijhouden van een dagelijks journaal voor een week of zo om je reacties te controleren op stressvolle situaties.

 • Pijn. Misschien onbewust knijp je kaken of vuisten of ontwikkelen spierspanning, vooral in je nek en schouders, die allemaal kunnen leiden tot lichamelijk onverklaarde pijn. Stress kan ook een verscheidenheid van andere gezondheidsproblemen kwalen, zoals maagklachten, kortademigheid, rugpijn, hoofdpijn en slapeloosheid.
 • Overeten. Stress kan je triggeren om te eten, zelfs als je geen honger hebt, of je kunt oefenen overslaan. In tegenstelling, kan je minder eet, eigenlijk afvallen wanneer onder meer stress.
 • Woede. Stress kan je vertrekken met een kort lontje. Als je onder druk staat, kan je jezelf ruzie met collega's, vrienden of geliefden - soms met weinig provocatie of over dingen die niets te maken met uw stressvolle situatie.
 • Huilen. Stress kan leiden tot huilbuien, soms schijnbaar zonder waarschuwing. Kleine dingen die niets om je stress kunt u achterlaten in tranen. U kunt ook het gevoel eenzaam of geïsoleerd.
 • Depressie. Soms stress te veel te nemen. Je zou het probleem te voorkomen, zich ziek om te werken, zich hopeloos voelen of gewoon opgeven. Chronische stress kan een factor in de ontwikkeling van depressie of angststoornissen.
 • Negativiteit. Als je niet goed omgaan met stress, kunt u automatisch het ergste verwachten of vergroten van de negatieve aspecten van een ongewenste situatie.
 • Roken. Zelfs als je stoppen met roken zo lang geleden, misschien een sigaret lijkt misschien een gemakkelijke manier om te ontspannen als je onder druk. In feite, stress is een belangrijke oorzaak van terugval hebben van het roken. U kunt ook merken dat je draaien aan alcohol of drugs om de effecten van stress te verdoven.

Zie ook

Stress management: onderzoeken uw stressreactie

Neem de volgende stap in de richting van stress management

Zodra je de ongezonde reacties die u kan hebben om ongecontroleerde spanning hebt geïdentificeerd, kunt u beginnen om uw stress management vaardigheden te verbeteren. Stress management technieken in overvloed, waaronder:

 • Schaal terug. Bezuinigen op uw verplichtingen indien mogelijk. Hoewel het makkelijker lijkt misschien gezegd dan gedaan, nemen een korte blik op uw dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse schema en vinden vergaderingen, activiteiten, diners of klusjes die u kunt bezuinigen op of delegeren aan iemand anders.
 • Bereiden. Blijf van stress door de voorbereiding van vergaderingen of reizen, het plannen van uw tijd beter, en het stellen van realistische doelen voor taken zowel groot en klein. Stress mounts wanneer u opraken van de tijd, omdat er iets komt dat je hield geen rekening met - te bouwen in de tijd voor files, bijvoorbeeld.
 • Steek je hand uit. Maak of vernieuwen verbindingen met anderen. Je omringen met ondersteunende familie, vrienden, collega's, of geestelijken en geestelijke leiders kunnen een positief effect op je mentale welzijn en uw vermogen om te gaan met stress hebben. Vrijwilligerswerk in uw gemeenschap.
 • Neem een hobby. Het kan cliche lijken, maar als je bezighouden met iets leuks, kan het verzachten en kalmeren uw rusteloze geest. Probeer lezen, tuinieren, knutselen, knutselen met elektronica, visserij-, timmer-, muziek - dingen die je niet competitief of meer krijgen gestrest over.
 • Ontspannen. Lichamelijke activiteit, kan meditatie, yoga, massage en andere ontspanningstechnieken helpen stress te beheren. Het maakt niet uit waar ontspanning techniek die u kiest. Waar het om gaat is heroriëntatie uw aandacht voor iets kalmerende en toenemend bewustzijn van je lichaam.
 • Zorg voor genoeg slaap. Gebrek aan voldoende slaap invloed op uw immuunsysteem en uw oordeel en maakt u meer kans om te breken dan kleine irritaties. De meeste mensen hebben zeven tot acht uur slaap per dag.
 • Krijgen professionele hulp. Als uw stress management inspanningen zijn niet behulpzaam genoeg, zie uw arts. Chronische, kan ongecontroleerde stress kan leiden tot een verscheidenheid van potentieel ernstige gezondheidsproblemen, zoals depressie en pijn.

Stress is meestal niet alleen magische wijze beter op zijn eigen. Je kan hebben om actief te werken aan het onder controle krijgen van de stress in je leven, zodat het je niet controleren. Wanneer je je eerst identificeren hoe u reageert op stressvolle situaties, u kunt dan jezelf in een betere positie om de stress te beheren, zelfs als je niet kunt elimineren. En als uw huidige inspanningen op stress management niet werkt, probeer dan iets nieuws.

Zie ook