Hoge bloeddruk (hypertensie)

Definitie

Hoge bloeddruk is een veel voorkomende aandoening waarbij de kracht van het bloed tegen de vaatwanden hoog genoeg is dat het uiteindelijk gezondheidsproblemen, zoals hart-en vaatziekten kan veroorzaken.

De bloeddruk wordt bepaald door de hoeveelheid bloed die het hart pompt en de hoeveelheid weerstand tegen de bloedstroom in de slagaders. Hoe meer bloed je hart pompen en de smallere je bloedvaten, hoe hoger je bloeddruk.

U kunt een hoge bloeddruk (hypertensie) hebben jarenlang zonder symptomen. Ongecontroleerde hoge bloeddruk verhoogt het risico op ernstige gezondheidsproblemen, waaronder een hartaanval en beroerte.

Hoge bloeddruk ontwikkelt zich meestal over vele jaren, en het beïnvloedt bijna iedereen uiteindelijk. Gelukkig kan een hoge bloeddruk gemakkelijk worden opgespoord. En als je eenmaal weet dat je een hoge bloeddruk hebt, kunt u werken met uw arts om het te controleren.

Zie ook

Symptomen

De meeste mensen met hoge bloeddruk hebben geen tekenen of symptomen, zelfs als bloeddrukmetingen bereiken gevaarlijk hoge niveaus.

Hoewel een paar mensen met een vroeg stadium hoge bloeddruk doffe hoofdpijn, duizeligheid of een paar meer neusbloedingen dan normaal, deze tekenen en symptomen kan hebben meestal niet plaatsvinden tot een hoge bloeddruk een ernstig heeft bereikt - zelfs levensbedreigende - fase.

Wanneer moet u een arts te raadplegen
U zult waarschijnlijk uw bloeddruk genomen als onderdeel van een afspraak met de routine dokter.

Vraag uw arts om een ​​bloeddruk lezen ten minste elke twee jaar, te beginnen op de leeftijd van 18. Hij of zij zal waarschijnlijk adviseren vaker lezingen als je al gediagnosticeerd met een hoge bloeddruk of andere risicofactoren voor hart-en vaatziekten. Kinderen van 3 jaar en ouder zal hebben meestal hun bloeddruk gemeten als een onderdeel van hun jaarlijkse check-ups.

Als u niet regelmatig uw arts bezoekt, kunt u in staat om een ​​gratis bloeddrukonderzoek krijgen tegen een gezondheids bron beurs of andere locaties in uw gemeenschap. U kunt ook machines vinden in een aantal winkels die je bloeddruk gratis zal meten, maar deze machines kunt u onnauwkeurige resultaten geven.

Zie ook

Oorzaken

Er zijn twee soorten van hoge bloeddruk.

Primaire (essentiële) hypertensie
Voor de meeste volwassenen, is er geen aanwijsbare oorzaak van hoge bloeddruk. Dit type van hoge bloeddruk, zogenaamde essentiële hypertensie of primaire hypertensie, neigt geleidelijk over vele jaren ontwikkelen.

Secundaire hypertensie
Sommige mensen hebben een hoge bloeddruk veroorzaakt door een onderliggende aandoening. Dit type van hoge bloeddruk, de zogenaamde secundaire hypertensie, meestal plotseling en veroorzaken hogere bloeddruk dan door primaire hypertensie. Verschillende omstandigheden en medicijnen kan leiden tot secundaire hypertensie, inclusief:

 • Nierproblemen
 • Bijniertumoren
 • Bepaalde gebreken in de bloedvaten je geboren bent met (aangeboren)
 • Bepaalde medicijnen, zoals de pil, verkoudheid, decongestiva, over-the-counter pijnstillers en sommige geneesmiddelen op recept
 • Illegale drugs, zoals cocaïne en amfetaminen

Zie ook

Risicofactoren

Hoge bloeddruk heeft vele risicofactoren, inclusief:

 • Leeftijd. Het risico van hoge bloeddruk verhoogt als je ouder wordt. Door vroege middelbare leeftijd, hoge bloeddruk komt vaker voor bij mannen. Vrouwen hebben meer kans op een hoge bloeddruk te ontwikkelen na de menopauze.
 • Race. Hoge bloeddruk komt vooral veel voor onder zwarten, vaak ontwikkelingslanden op een vroegere leeftijd dan in blanken. Ernstige complicaties, zoals een beroerte en een hartaanval, ook komen vaker voor bij zwarten.
 • Familiegeschiedenis. Hoge bloeddruk heeft de neiging om in de familie.
 • Overgewicht of obesitas. Hoe meer je weegt, hoe meer bloed je nodig hebt om zuurstof en voedingsstoffen te leveren aan uw weefsels. Als het volume van het bloed circuleert door je bloedvaten toeneemt, neemt ook de druk op uw vaatwanden.
 • Niet fysiek actief zijn. Mensen die niet actief zijn hebben de neiging om een hogere hartslag hebben. Hoe hoger je hartslag, hoe harder je hart moet werken met elke contractie - en hoe sterker de werking op je bloedvaten. Gebrek aan lichamelijke activiteit verhoogt ook het risico van overgewicht.
 • Het gebruik van tabak. Niet alleen roken of pruimtabak onmiddellijk verhogen uw bloeddruk tijdelijk, maar de chemische stoffen in tabak kunnen de bekleding van uw vaatwanden beschadigen. Dit kan ertoe leiden dat uw slagaders te smal, het verhogen van uw bloeddruk. Passief roken kan ook het verhogen van uw bloeddruk.
 • Te veel zout (natrium) in uw dieet. Teveel natrium in uw dieet kan ertoe leiden dat uw lichaam vocht, waardoor de bloeddruk stijgt behouden.
 • Te weinig kalium in uw dieet. Kalium helpt de balans van de hoeveelheid natrium in uw cellen. Als je niet genoeg kalium in uw dieet te krijgen of genoeg kalium vasthouden, kunt u teveel natrium ophopen in uw bloed.
 • Te weinig vitamine D in uw dieet. Het is onzeker of het hebben van te weinig vitamine D in uw dieet kan leiden tot hoge bloeddruk. Vitamine D van invloed kan een enzym dat door de nieren dat uw bloeddruk beïnvloedt.
 • Drinken van teveel alcohol. Na verloop van tijd, kan zwaar drinken je hart beschadigen. Met meer dan twee drankjes per dag kan uw bloeddruk verhogen.
 • Stress. Hoge niveaus van stress kan leiden tot een tijdelijke, maar dramatisch, verhoogde bloeddruk. Als je probeert te ontspannen door het eten van meer, het gebruik van tabak of alcohol drinken, mag u alleen problemen met hoge bloeddruk verhogen.
 • Bepaalde chronische aandoeningen. Bepaalde chronische aandoeningen kunnen ook het risico van hoge bloeddruk verhogen, zoals hoge cholesterol, diabetes, nierziekte en slaapapneu.

Soms zwangerschap bij aan hoge bloeddruk, ook.

Hoewel hoge bloeddruk is het meest voor bij volwassenen, kunnen kinderen in gevaar, ook. Voor sommige kinderen, wordt hoge bloeddruk veroorzaakt door problemen met de nieren of het hart. Maar voor een groeiend aantal kinderen, slechte leefgewoonten - zoals een ongezonde voeding en gebrek aan lichaamsbeweging - dragen bij aan een hoge bloeddruk.

Zie ook

Complicaties

Het overmatige druk op je vaatwanden veroorzaakt door hoge bloeddruk kan uw bloedvaten, alsmede organen in je lichaam beschadigen. Hoe hoger uw bloeddruk en hoe langer het gaat ongecontroleerde, hoe groter de schade.

Ongecontroleerde hoge bloeddruk kan leiden tot:

 • Hartaanval of een beroerte. Hoge bloeddruk kan verharding en verdikking van de slagaders (atherosclerose), wat kan leiden tot een hartaanval, beroerte of andere complicaties veroorzaken.
 • Aneurysma. Verhoogde bloeddruk kan ertoe leiden dat uw bloedvaten te verzwakken en verdikking, de vorming van een aneurysma. Als een aneurysma scheurt, kan het levensbedreigend zijn.
 • Hartfalen. Om bloed rond te pompen tegen de hogere druk in uw vaten, uw hartspier verdikt. Uiteindelijk kan de verdikte spier hebben een harde tijd pompen genoeg bloed naar de behoeften van uw lichaam, wat kan leiden tot hartfalen te ontmoeten.
 • Verzwakt en vernauwde bloedvaten in de nieren. Dit kan voorkomen dat deze organen van normaal functioneren.
 • Verdikte, vernauwde of gescheurde bloedvaten in het oog. Dit kan resulteren in gezichtsverlies.
 • . Metabool syndroom Dit syndroom is een cluster van aandoeningen van het metabolisme van uw lichaam - met inbegrip van verhoogde buikomtrek, hoge triglyceriden, lage lipoproteïne met hoge dichtheid (HDL) of "goed" cholesterol, hoge bloeddruk, en hoge insulinespiegels. Als je een hoge bloeddruk hebt, heb je meer kans om andere componenten van het metabool syndroom hebben. Hoe meer onderdelen je hebt, hoe groter het risico op het ontwikkelen van diabetes, hart-en vaatziekten of een beroerte.
 • Problemen met het geheugen of begrip. Ongecontroleerde hoge bloeddruk kan ook invloed hebben op uw vermogen om te denken, herinneren en leren. Problemen met het geheugen of begrip concepten komt vaker voor bij mensen die een hoge bloeddruk.

Zie ook

Voorbereiding op uw afspraak

Als u denkt dat u een hoge bloeddruk hebt, maak dan een afspraak met uw huisarts om uw bloeddruk gecontroleerd.

Er zijn geen speciale voorbereidingen nodig zijn om uw bloeddruk gecontroleerd. Je zou willen dragen een korte mouwen shirt om uw afspraak, zodat de bloeddruk manchet goed kan passen rond je arm. Je zou willen cafeïnehoudende eten en drinken vlak voor uw test te vermijden. U moet ook het toilet te gebruiken voordat uw bloeddruk gemeten.

Omdat sommige medicijnen - zoals over-the-counter koud geneesmiddelen, antidepressiva, anticonceptiepillen en anderen - kan uw bloeddruk verhogen, is het misschien een goed idee om een ​​lijst van medicijnen en supplementen die u neemt om de benoeming van uw arts te brengen zijn. Stop niet met het nemen van voorgeschreven medicijnen waarvan u denkt dat uw bloeddruk beïnvloeden zonder advies van uw arts.

Omdat afspraken kunnen kort zijn, en omdat er vaak veel weg te gaan, is het een goed idee om voorbereid te zijn op uw afspraak. Hier is wat informatie om u te helpen klaar voor uw afspraak, en wat te verwachten van uw arts.

Wat u kunt doen

 • Noteer alle symptomen die u ondervindt. Hoge bloeddruk heeft zelden symptomen, maar het is een risicofactor voor hart-en vaatziekten. Het verhuren van uw arts weten als u symptomen zoals pijn op de borst of kortademigheid kan helpen uw arts bepalen hoe agressief je hoge bloeddruk moet worden behandeld.
 • Noteer belangrijke persoonlijke informatie, inclusief een familiegeschiedenis van hoge bloeddruk, hoog cholesterol, hart-en vaatziekten, beroerte of diabetes, en van belangrijke spanningen of recente leven verandert.
 • Maak een lijst van alle medicijnen, vitaminen of supplementen die je neemt.
 • Neem een familielid of vriend mee, indien mogelijk. Soms kan het moeilijk zijn om te genieten van al de informatie die u tijdens een afspraak informatie. Iemand die je begeleidt misschien iets dat je gemist of vergeten.
 • Wees bereid om uw dieet en lichaamsbeweging te bespreken. Als u nog niet volgen van een dieet of lichaamsbeweging routine, klaar om uw arts te praten over eventuele problemen kun je het gezicht in de slag.
 • Noteer vragen aan uw arts te vragen.
Hoge bloeddruk (hypertensie). Primaire (essentiële) hypertensie.
Hoge bloeddruk (hypertensie). Primaire (essentiële) hypertensie.

Uw tijd met uw arts is beperkt, dus het opstellen van een lijst van vragen zal u helpen het meeste uit uw tijd samen. Lijst van uw vragen van de belangrijkste tot de minst belangrijke in het geval de tijd om is. Voor hoge bloeddruk, een aantal fundamentele vragen aan uw arts te vragen zijn onder andere:

 • Welke soorten tests heb ik nodig?
 • Heb ik geen medicijnen nodig?
 • Welke voedingsmiddelen moet ik eten of te vermijden?
 • Wat is een passend niveau van lichamelijke activiteit?
 • Hoe vaak moet ik afspraken te plannen om mijn bloeddruk te controleren?
 • Moet ik mijn bloeddruk thuis te controleren?
 • Wat zijn de alternatieven voor de primaire aanpak die jij suggereert?
 • Ik heb andere gezondheidsproblemen. Hoe kan ik het beste beheren ze samen?
 • Zijn er beperkingen die ik moet volgen?
 • Moet ik zie een specialist?
 • Is er een generiek alternatief voor de medicijnen die u bent voorschrijven voor mij?
 • Zijn er brochures of ander gedrukt materiaal dat ik naar huis kan nemen met mij?
 • Welke websites heb je raden een bezoek?

In aanvulling op de vragen die je hebt bereid zijn om uw arts te vragen, aarzel dan niet om vragen te stellen tijdens uw afspraak op elk moment dat je iets niet begrijpt.

Wat te verwachten van uw arts
Uw arts zal waarschijnlijk vragen u een aantal vragen. Klaar zijn om ze te beantwoorden kan de tijd te gaan over alle punten die u wilt meer tijd besteden aan behouden. Uw arts kan vragen:

 • Heeft u een familiegeschiedenis van een hoog cholesterol, hoge bloeddruk of hart-en vaatziekten?
 • Wat zijn uw dieet en lichaamsbeweging gewoonten zoals?
 • Drink je alcohol? Hoeveel drankjes heb je in een week?
 • Rook je?
 • Wanneer heb je voor het laatst hebt uw bloeddruk gecontroleerd? Wat was uw bloeddruk meten dan?

Wat u kunt doen in de tussentijd
Het is nooit te vroeg om gezonde veranderingen in levensstijl, zoals stoppen met roken, het eten van gezond voedsel en steeds meer fysiek actief te maken. Dit zijn primaire verdedigingslinies tegen hoge bloeddruk en de complicaties, waaronder een hartaanval en beroerte.

Zie ook

Tests en diagnose

De bloeddruk wordt gemeten met een opblaasbare manchet en een druk-meetkaliber. Een bloeddrukmeting, in millimeter kwik (mm Hg), twee getallen. De eerste, of bovenste, nummer meet de druk in uw bloedvaten als je hart klopt (systolische druk). De tweede, of lager, nummer meet de druk in uw bloedvaten tussen de beats (diastolische druk).

Bloeddrukmetingen vallen in vier algemene categorieën:

 • Normale bloeddruk. Je bloeddruk is normaal als deze onder de 120/80 mm Hg. Echter, sommige artsen raden 115/75 mm Hg als een beter doel. Zodra bloeddruk boven 115/75 mm Hg stijgt het risico van cardiovasculaire ziekte begint toe te nemen.
 • Prehypertension. Prehypertension een systolische druk variërende 120-139 mm Hg of een diastolische druk van 80 tot 89 mm Hg. Prehypertension neiging om erger na verloop van tijd.
 • Fase 1 hypertensie. Fase 1 hypertensie is een systolische druk variërende 140-159 mm Hg of een diastolische druk van 90 tot 99 mm Hg.
 • Fase 2 hypertensie. Meer ernstige hypertensie, fase 2 hypertensie is een systolische druk van 160 mm Hg of hoger of een diastolische druk van 100 mm Hg of hoger.

Beide nummers in een bloeddrukmeting zijn belangrijk. Maar na de leeftijd van 50, de systolische lezing is nog belangrijker. Geïsoleerde systolische hypertensie - als diastolische bloeddruk is normaal, maar systolische druk is hoog - is de meest voorkomende vorm van hoge bloeddruk onder mensen ouder dan 50.

Uw arts zal waarschijnlijk 2-3 bloeddrukmetingen elk op twee of meer afzonderlijke afspraken voordat de diagnose u met een hoge bloeddruk. Dit komt omdat de bloeddruk varieert normaal gedurende de dag - en soms specifiek tijdens bezoeken aan de dokter, een aandoening, de zogenaamde witte-jassen hypertensie. Uw arts kan u vragen om uw bloeddruk opnemen thuis en op het werk om aanvullende informatie te verstrekken.

Voorbereiding op uw afspraak. Secundaire hypertensie.
Voorbereiding op uw afspraak. Secundaire hypertensie.

Een test die de elektrische activiteit van uw hart meet - als u een type van hoge bloeddruk, kan uw arts routine tests, zoals een urinetest (urine), bloedonderzoek en een elektrocardiogram (ECG) aanraden. Uw arts kan ook aanvullende tests, zoals een cholesterol test aanraden, om te controleren op meer tekenen van hart-en vaatziekten.

Het nemen van uw bloeddruk thuis
Een belangrijke manier om te controleren of uw bloeddruk behandeling werkt, of tot een verslechtering hoge bloeddruk te diagnosticeren, is om uw bloeddruk thuis te controleren. Thuis bloeddrukmeters zijn overal verkrijgbaar, en je hoeft niet een recept om er een te kopen. Praat met uw arts over hoe te beginnen.

Zie ook

Behandelingen en medicijnen

Uw bloeddruk behandeling doel hangt af van hoe gezond je bent.

Bloeddruk behandeldoelen *
140/90 mm Hg of lager Als je een gezonde volwassene
130/80 mm Hg of lager Als u een chronische nierziekte, diabetes of coronaire hartziekte of een hoog risico van coronaire hartziekte
120/80 mm Hg of lager Als je hart niet pompt zo goed als zou moeten (linker ventrikel disfunctie of hartfalen) of u een ernstige chronische nierziekte

* Hoewel de 120/80 mm Hg of lager is de ideale bloeddruk doel, artsen niet zeker weet of u een behandeling (medicatie) nodig hebben om dat niveau te bereiken.

Als je een volwassene leeftijd van 80 jaar of ouder en uw bloeddruk erg hoog is, kan uw arts een doelwit bloeddruk doel voor u, dat is iets hoger dan 140/90 mm Hg te stellen.

Veranderen van uw levensstijl kan een lange weg naar controle op hoge bloeddruk gaan. Maar soms zijn veranderingen in levensstijl zijn niet genoeg. Als aanvulling op dieet en lichaamsbeweging, kan uw arts medicijnen aan te bevelen uw bloeddruk te verlagen. Welke categorie van medicijnen uw arts dat voorschrijft is afhankelijk van uw stadium van hoge bloeddruk en of u ook andere medische problemen.

Medicijnen om hoge bloeddruk te behandelen

 • Thiazidediuretica. Diuretica, ook wel water pillen, zijn medicijnen die inwerken op uw nieren te helpen uw lichaam te elimineren natrium en water, het verminderen van het bloedvolume. Thiazidediuretica zijn vaak de eerste - maar niet de enige - keuze in hoge bloeddruk medicatie. Als je niet nemen van een diureticum en uw bloeddruk hoog blijft, overleg dan met uw arts over het toevoegen van een of vervangen van een geneesmiddel die u momenteel neemt met een diureticum.
 • Bètablokkers. Deze medicijnen verminderen de belasting van je hart en je bloedvaten te openen, waardoor uw hart langzamer en met minder kracht te verslaan. Wanneer alleen voorgeschreven, hoeft bètablokkers niet zo goed werkt in zwarten of bij ouderen - maar ze zijn effectief in combinatie met een thiazidediureticum.
 • Angiotensine-converting enzyme (ACE)-remmers. Deze medicijnen helpen de bloedvaten ontspannen door het blokkeren van de vorming van een natuurlijke chemische stof die de bloedvaten vernauwt.
 • . Angiotensine II receptor blokkers (ARB's) Deze medicijnen helpen de bloedvaten ontspannen door het blokkeren van de actie - niet de vorming - van een natuurlijke chemische stof die de bloedvaten vernauwt.
 • Calciumantagonisten. Deze medicijnen helpen ontspannen de spieren van je bloedvaten. Sommige vertragen uw hartslag. Calciumantagonisten kan beter werken voor zwarten en oudere volwassenen doen dan ACE-remmers of bètablokkers alleen. Een woord van voorzichtigheid voor grapefruit liefhebbers, dat wel. Grapefruitsap in wisselwerking met wat calciumantagonisten, het verhogen van de bloedspiegels van de medicatie en plaatst je een hoger risico op bijwerkingen. Praat met uw arts of apotheker als u zich zorgen maakt over interacties.
 • Renineremmers. Aliskiren (Tekturna) remt de productie van renine, een enzym dat door de nieren, een keten van chemische stappen die bloeddruk verhoogt begint. Tekturna werkt door de mogelijkheid van renine dit proces te beginnen. Vanwege een risico op ernstige complicaties, zoals een beroerte, moet je niet aliskiren nemen met ACE-remmers of ARB's.

Als u problemen ondervindt bij het bereiken van uw bloeddruk doel met combinaties van de bovenstaande medicijnen, kan uw arts:

 • Alfa-blokkers. Deze medicijnen verminderen zenuwimpulsen naar de bloedvaten, het verminderen van de effecten van natuurlijke chemische stoffen die smalle bloedvaten.
 • Alfa-beta blokkers. Naast het verminderen van zenuwimpulsen naar bloedvaten, alfa-beta blokkers vertragen de hartslag van de hoeveelheid bloed die moet worden gepompt door de vaten te verminderen.
 • Centraal werkende middelen. Deze medicijnen voorkomen dat je hersenen uit signalering je zenuwstelsel om uw hartslag te verhogen en smalle uw bloedvaten.
 • Vaatverwijders. Deze medicijnen werken direct op de spieren in de wanden van je bloedvaten, waardoor de spieren van aanscherping en je bloedvaten van vernauwing.

Zodra uw bloeddruk onder controle is, kan uw arts hebt u dagelijks een aspirine nemen om uw risico op hart-en vaatziekten te verminderen.

Om het aantal dagelijkse doses medicijnen u nodig te verminderen, kan uw arts een combinatie van een lage dosis medicatie in plaats van grotere doses van een enkel geneesmiddel voorschrijven. In feite, twee of meer van de bloeddruk medicijnen werken vaak beter dan een. Soms is het vinden van de meest effectieve medicatie - of een combinatie van drugs - is een kwestie van trial and error.

Veranderingen in levensstijl om hoge bloeddruk te behandelen
Het maakt niet uit welke medicijnen uw arts voorschrijft om uw hoge bloeddruk te behandelen, moet u veranderingen in levensstijl te maken om je bloeddruk te verlagen. Deze veranderingen zijn doorgaans voorzien van het eten van een gezonder dieet met minder zout (de Dietary Approaches to Hypertensie of DASH, dieet Stop), meer bewegen, stoppen met roken en afvallen.

Resistente hypertensie: wanneer uw bloeddruk moeilijk onder controle te
Als uw bloeddruk hardnekkig hoog blijft ondanks het nemen van ten minste drie verschillende soorten van hoge bloeddruk medicijnen, waarvan er een moet een diureticum te zijn, moet u wellicht resistente hypertensie. Resistente hypertensie bloeddruk die resistent zijn tegen behandeling. Mensen die bestuurd hoge bloeddruk maar nemen vier verschillende soorten medicijnen tegelijk dat de controle verwezenlijken ook geacht resistent hypertensie.

Met resistente hypertensie betekent niet dat uw bloeddruk zal nooit lager te krijgen. In feite, als u en uw arts kan bepalen wat er achter uw aanhoudend hoge bloeddruk, is er een goede kans dat je kunt uw doel te bereiken met de hulp van de behandeling dat is effectiever.

Uw arts of hypertensie specialist kan beoordelen of de medicatie en doses je neemt voor uw hoge bloeddruk zijn geschikt. Je kan hebben om het afstemmen van uw medicijnen te komen met de meest effectieve combinatie en dosering.

Daarnaast kunt u en uw arts medicijnen je neemt voor andere voorwaarden herzien. Sommige medicijnen, voedingsmiddelen of supplementen kan een hoge bloeddruk verergeren of voorkomen dat uw hoge bloeddruk medicijnen van werken effectief. Wees open en eerlijk met uw arts over alle medicijnen of supplementen die u neemt.

Als u niet uw hoge bloeddruk medicatie precies zoals voorgeschreven nemen, kan uw bloeddruk de prijs betalen. Als je overslaan doses omdat je niet kan veroorloven de medicatie, omdat u bijwerkingen of omdat je gewoon vergeet om uw medicijnen te nemen, overleg dan met uw arts over oplossingen. Heeft uw behandeling niet zonder begeleiding van uw arts.

Zie ook

Lifestyle en huismiddeltjes

Veranderingen in levensstijl kunnen helpen beheersen en voorkomen van hoge bloeddruk - zelfs als je het nemen van de bloeddruk medicatie. Hier is wat u kunt doen:

 • Eet gezond voedsel. Probeer het Dietary Approaches to Hypertension (DASH) dieet, waarin fruit benadrukt, groenten, volle granen en magere zuivelproducten stoppen. Zorg voor voldoende kalium, die kunnen helpen bij het voorkomen en beheersen van hoge bloeddruk. Eet minder verzadigd vet en totaal vet.
 • Verlaag het zout in je voeding een lagere natrium niveau -. 1,500 milligram (mg) per dag - is geschikt voor mensen die 51 jaar of ouder, en personen van alle leeftijden die Afrikaans-Europese of die hoge bloeddruk, diabetes of chronische nierziekte ziekte. Anders gezonde mensen kunnen streven naar 2300 mg per dag of minder. Terwijl u kunt de hoeveelheid zout die je eet te verminderen door het neerzetten van het zoutvaatje, moet u ook letten op de hoeveelheid zout die in het verwerkte voedsel dat je eet, zoals soep in blik of bevroren diners.
 • Handhaven van een gezond gewicht. Als u te zwaar bent, het verliezen van nog geen 5 pond (2.3 kg) kan uw bloeddruk verlagen.
 • Lichamelijke activiteit te verhogen. Regelmatige lichamelijke activiteit kan helpen uw bloeddruk verlagen en houd uw gewicht onder controle. Streef naar minimaal 30 minuten lichaamsbeweging per dag.
 • Beperk alcohol. Zelfs als je gezond bent, kan alcohol uw bloeddruk verhogen. Als u ervoor kiest om alcohol te drinken, doe het dan met mate - tot een drankje per dag voor vrouwen en iedereen ouder dan 65 jaar, en twee drankjes per dag voor mannen.
 • Rook niet. Tabak verwondt bloedvatwanden en versnelt het proces van aderverkalking. Als u rookt, vraag dan uw arts om u te helpen stoppen.
 • Met stress. Stress verminderen zoveel mogelijk. Oefen gezonde coping-technieken, zoals ontspanning van de spieren en diepe ademhaling. Het nemen van voldoende slaap kan helpen, ook.
 • Bewaak uw bloeddruk thuis. Startpagina bloeddrukmeting kan je helpen dichter gaten te houden op uw bloeddruk, blijkt als medicijn werkt, en zelfs waarschuwen u en uw arts naar mogelijke complicaties. Als uw bloeddruk onder controle is, kunt u in staat om minder bezoeken aan uw arts als u uw bloeddruk thuis te controleren.
 • Praktijk ontspanning of langzame, diepe ademhaling. Practice nemen diepe, langzame ademhalingen te helpen ontspannen. Er zijn een aantal apparaten beschikbaar die kunnen helpen je ademhaling voor ontspanning, maar het is twijfelachtig of deze apparaten hebben een significant effect op het verlagen van uw bloeddruk.

Zie ook

Alternatieve geneeswijzen

Hoewel dieet en lichaamsbeweging zijn de beste tactiek om uw bloeddruk te verlagen, sommige supplementen ook kunnen helpen verlagen. Deze omvatten:

 • Alfa-linoleenzuur
 • Blonde psyllium
 • Calcium
 • Cacao
 • Levertraan
 • Co-enzym Q10
 • Omega-3 vetzuren
 • Knoflook

Hoewel het het beste om deze supplementen in uw dieet als voeding, kunt u ook pillen of capsules. Praat met uw arts voordat u een van deze supplementen om uw bloeddruk behandeling. Sommige supplementen kunnen interageren met medicijnen, waardoor schadelijke bijwerkingen, zoals een verhoogd risico op bloedingen die fataal kunnen zijn.

U kunt ook de praktijk ontspanningstechnieken zoals yoga of diepe ademhaling, om u te helpen ontspannen en te verminderen uw stress niveau. Deze praktijken kunnen uw bloeddruk tijdelijk verlagen.

Zie ook

Coping en ondersteuning

Hoge bloeddruk is niet een probleem dat u kunt behandelen en vervolgens te negeren. Het is een voorwaarde die u nodig hebt om te beheren voor de rest van je leven. Om uw bloeddruk onder controle te houden:

 • Neem uw ​​medicijnen goed. Als bijwerkingen of kosten problemen opleveren, niet stoppen met het innemen van uw medicijnen. Vraag uw arts over andere opties.
 • Plan regelmatige doktersbezoeken. Het duurt een team inspanning om hoge bloeddruk te behandelen met succes. Uw arts kan het niet alleen doen, en jij ook niet. Werk samen met uw arts om uw bloeddruk te brengen tot een veilig niveau - en te houden.
 • Adopteer gezonde gewoonten. Eet gezond voedsel, verliezen overgewicht en krijgen regelmatige fysieke activiteit. Beperk alcohol. Als u rookt, stoppen.
 • Het beheer van stress. Zeg nee tegen extra taken, laat negatieve gedachten, goede relaties te onderhouden, en geduldig en optimistisch blijven.

Vasthouden aan veranderingen in levensstijl kan moeilijk zijn - zeker als je niet ziet of voelt geen symptomen van hoge bloeddruk. Als je motivatie nodig hebt, denk aan de risico's die samenhangen met ongecontroleerde hoge bloeddruk. Het kan helpen om de steun van uw familie en vrienden inroepen.

Zie ook