Groep B streptest

Definitie

Groep B streptokokken - ook wel groep B streptokok - is een veel voorkomende bacterie vaak uitgevoerd in de darmen of de lagere genitale tractus. Hoewel de groep B streptokok is meestal onschuldig bij volwassenen, kan dit leiden tot complicaties tijdens de zwangerschap en ernstige ziekte bij pasgeborenen. Als u zwanger bent, zal uw zorgverzekeraar waarschijnlijk adviseren een groep B streptokok-test tijdens het derde trimester.

Tijdens een groep B streptokok-test, zal uw zorgverzekeraar uw vagina en rectum zwabberen en sturen de monsters naar een laboratorium voor het testen. In sommige gevallen kun je worden instructies gegeven over hoe de monsters zelf te verzamelen. Want je positief kan testen op bepaalde tijden en negatieve op andere momenten, moet u herhalen de groep B streptokok telkens wanneer u zwanger bent testen.

Als de groep B streptokok test negatief is, is geen actie nodig. Als de groep B streptokok test positief is, krijg je antibiotica gegeven worden tijdens de arbeid te streptokokken ziekte groep B in uw baby te voorkomen.

Zie ook

Waarom is het gedaan

De groep B streptokok test wordt gedaan tijdens de zwangerschap aan vrouwen die drager zijn van dit gemeenschappelijke bacterie te identificeren.

Groep B streptokokken is meestal onschuldig bij volwassenen. Zelden echter, groep B streptokok kan leiden tot gezondheidsproblemen tijdens de zwangerschap, inclusief:

  • Urineweginfectie
  • Infectie van de placenta en vruchtwater (chorioamnionitis)
  • Bacteriën in het bloed (bacteriëmie)
  • Levensbedreigende infectie in het bloed (sepsis)

Zelden, groep B streptokok kan bijdragen tot ontsteking en infectie van het membraan langs de baarmoeder (endometritis) na de bevalling. Groep B strep verhoogt ook het risico van wondinfectie na een keizersnede.

De primaire zorg met groep B streptokok, echter, is het risico voor de baby.

Groep B streptokok kan zich verspreiden naar de baby tijdens een vaginale bevalling als de baby wordt blootgesteld aan vloeistoffen met de bacterie. Soms dagen of zelfs maanden later vaak kort na de geboorte, maar - terwijl slechts een paar baby's die worden blootgesteld aan groep B stap ontwikkelen van een infectie, degenen die besmet zouden kunnen levensbedreigende complicaties ontwikkelen.

Complicaties voor de baby kunnen zijn:

  • Longontsteking (pneumonie)
  • Ontsteking van de membranen en vloeistof rond de hersenen en het ruggenmerg (meningitis)
  • Bacteriën in het bloed (bacteriëmie)
  • Levensbedreigende infectie in het bloed (sepsis)

Als je groep B streptokokken, behandeling met antibiotica tijdens de bevalling wordt aanbevolen om bacteriën te vernietigen in het geboortekanaal en het risico van het ontwikkelen van een infectie van uw baby verminderen. Het nemen van antibiotica voor de bevalling helpt niet omdat de bacteriën kunnen groeien terug snel.

Als u eerder bevallen van een baby die een groep B streptokokken-infectie had of u een urineweginfectie veroorzaakt door groep B streptokokken tijdens de huidige zwangerschap gehad, je bent een hoger risico van verspreiding van groep B streptokok aan uw baby. Als gevolg hiervan zult u automatisch worden behandeld met antibiotica tijdens arbeid - het maken van een groep B streptokok-test overbodig.

Antibiotica zijn niet nodig als je met een geplande keizersnee, zolang de arbeid is nog niet begonnen en de vruchtzak - de met vocht gevulde membraan dat omgeeft en kussens je baby tijdens de zwangerschap - is intact. Testen is nog steeds belangrijk, maar omdat arbeid kon natuurlijk voor de geplande C-sectie te beginnen.

Zie ook

Hoe je voor te bereiden

Een groep B streptokok test wordt meestal gedaan tussen week 35 en 37 van de zwangerschap. Geen speciale voorbereiding nodig.

Groep B streptokokken-test. Tijdens de procedure.
Groep B streptokokken-test. Tijdens de procedure.

Zorg ervoor dat u uw zorgverzekeraar te vertellen over uw groep B streptokok-status tijdens eerdere zwangerschappen en of je een baby die was besmet met groep B streptokok hebt afgeleverd.

Zie ook

Wat u kunt verwachten

Een groep B streptokok test wordt meestal gedaan in het kantoor van een zorgverlener.

Tijdens de procedure
Je zult op je rug liggen op een onderzoekstafel. Uw zorgverzekeraar zal gebruiken steriele wattenstaafjes monsters te nemen van de cellen en de afscheidingen van uw lagere vagina en rectum.

In sommige praktijken, kunt u worden instructies gegeven over hoe de monsters zelf te verzamelen.

Na de procedure
Nadat de groep B streptokok-test, kunt u terugkeren naar uw normale activiteiten meteen.

Testresultaten zijn meestal beschikbaar binnen enkele dagen.

Zie ook

Resultaten

Als u positief voor groep B streptokok testen, maar dat betekent niet dat je ziek bent of dat uw baby zal worden beïnvloed. Het betekent eenvoudig de mogelijkheid voor pasgeboren infectie bestaat.

Praat met uw zorgverzekeraar over een plan voor arbeid en zorg ervoor dat u uw gezondheidszorg team van uw groep B streptokok-status tijdens de bevalling herinneren. Vertel uw arts als u allergisch bent voor een medicijnen bent.

Uw herinneringen zal helpen uw gezondheidszorg team zorgen voor de best mogelijke zorg tijdens de bevalling.

Zie ook