Gezondheid van de consument

Orgaandonatie: laat deze mythen verwarren

Onzeker over het doneren van organen voor transplantatie? laat je niet desinformatie houden u van het redden van levens.

Meer dan 100.000 mensen in de VS wachten op een orgaandonatie. En een tweede kans op leven - - is gevonden Helaas, velen nooit de oproep te zeggen dat een geschikte donororgaan te krijgen.

Het kan moeilijk zijn om na te denken over wat er gaat gebeuren met je lichaam na je dood, laat staan ​​het doneren van uw organen en weefsels. Maar als een orgaandonor is een royaal en waardevolle beslissing die een redder in nood kan zijn. Als je nog nooit overwogen orgaandonatie of vertraagd donateur vanwege eventueel onjuiste informatie, hier zijn antwoorden op enkele veelgestelde orgaandonatie mythen en zorgen.

Mythe: als ik eens naar mijn organen te doneren, zal het ziekenhuispersoneel niet zo hard werken om mijn leven te redden.

Feit: Als je naar het ziekenhuis voor behandeling, artsen richten zich op het redden van je leven - niet iemand anders. Je zult worden gezien door een arts wiens specialiteit het meest overeenkomt met uw specifieke noodsituaties.

Mythe: misschien zal ik niet echt dood zijn als ze mijn overlijdensakte te ondertekenen.

Feit: Hoewel het een populair onderwerp in de tabloids, in werkelijkheid, mensen niet beginnen te wiebelen hun tenen nadat ze dood zijn verklaard. In feite zijn mensen die zijn overeengekomen om orgaandonatie gegeven meer tests (zonder kosten voor hun gezinnen) om vast te stellen dat ze echt dood dan zijn degenen die niet hebben ingestemd met orgaandonatie.

Mythe: orgaandonatie is tegen mijn geloof.

Gezondheid van de consument. Mythe: als ik eens naar mijn organen te doneren, zal het ziekenhuispersoneel niet zo hard werken om mijn leven te redden.
Gezondheid van de consument. Mythe: als ik eens naar mijn organen te doneren, zal het ziekenhuispersoneel niet zo hard werken om mijn leven te redden.

Feit: Orgaandonatie is in overeenstemming met de opvattingen van de meeste grote religies. Dit omvat het rooms-katholicisme, de islam, de meeste takken van het jodendom en de meeste protestantse geloofsrichtingen. Als u niet zeker weet of ongemakkelijk met de positie van uw geloof op donatie, vraagt ​​een lid van uw geestelijkheid.

Mythe: Ik ben jonger dan 18 jaar. Ik ben te jong om deze beslissing te nemen.

Feit: Dat is waar, in juridische zin. Maar je ouders kan deze beslissing toestaan. U kunt betuigen aan uw ouders uw wens te doneren, en je ouders kunnen hiervoor toestemming geven wetende dat het is wat je wilde. Ook kinderen hebben behoefte aan orgaantransplantaties, en ze meestal dringend organen kleiner zijn dan die van een volwassene kan bieden.

Mythe: een open-kist begrafenis is niet een optie voor mensen die organen of weefsels zijn gedoneerd.

Feit: Orgel-en weefseldonatie niet interfereert met het hebben van een open-kist begrafenis. Lichaam van de donor is gekleed voor de begrafenis, dus er zijn geen zichtbare tekenen van orgaan of weefsel doneren. Voor bot-schenking, wordt een staaf ingebracht waarbij bot wordt verwijderd. Met de huid donatie, is een heel dun laagje vergelijkbaar met een zonnebrand peau genomen van achter de donor. Omdat de donor is gekleed en liggend op zijn of haar rug in de kist, kan niemand enig verschil te zien.

Mythe: Ik ben te oud om te doneren. Niemand zou willen dat mijn organen.

Feit: Er is geen gedefinieerde cutoff leeftijd voor het doneren van organen. De beslissing om je organen te gebruiken is gebaseerd op strikte medische criteria, niet leeftijd. Niet voortijdig diskwalificeren jezelf. Laat de artsen beslissen op uw tijd van overlijden of uw organen en weefsels geschikt zijn voor transplantatie.

Mythe: Ik ben niet in de beste van de gezondheid. Niemand zou willen dat mijn organen of weefsels.

Feit: Zeer weinig medische aandoeningen u automatisch uitsluiten van het doneren van organen. De beslissing om een ​​orgaan te gebruiken is gebaseerd op strikte medische criteria. Het kan blijken dat bepaalde organen niet geschikt voor transplantatie, maar andere organen en weefsels kan goed zijn. Niet voortijdig diskwalificeren jezelf. Alleen medische professionals op het moment van uw overlijden kan bepalen of je organen geschikt zijn voor transplantatie.

Mythe: Ik wil graag een van mijn nieren doneren nu, maar ik zou niet worden toegestaan ​​om dat te doen, tenzij een van mijn familieleden is in nood.

Feit: Terwijl dat vroeger het geval, is het niet langer. Of het nu een verre familielid, vriend of wildvreemde je wilt helpen, dan kunt u een nier te doneren via bepaalde transplantatiecentra. Als u besluit om een ​​levende donor te worden, vind je uitgebreide ondervraging ondergaan om ervoor te zorgen dat u zich bewust bent van de risico's en dat uw beslissing om te doneren is niet gebaseerd op financieel gewin. U zult ook ondergaan testen om te bepalen of uw nieren zijn in goede vorm en of u een gezond leven kan leven met slechts een nier.

Mythe: rijke en beroemde mensen gaan naar de top van de lijst wanneer ze het nodig een donororgaan.

Feit: De rijke en beroemde zijn geen prioriteit als het gaat om de toewijzing van organen. Het kan op die manier vanwege de hoeveelheid publiciteit gegenereerd wanneer beroemdheden ontvangen een transplantatie lijken, maar ze zijn niet anders van iemand anders behandeld. De realiteit is dat celebrity en financiële status niet worden beschouwd in de toewijzing van organen.

Mythe: mijn familie wordt in rekening gebracht als ik doneer mijn organen.

Feit: De familie van de orgaandonor is nooit voor het doneren gebracht. Het gezin betaalt voor de kosten van alle laatste pogingen om je leven te redden, en die kosten worden soms verkeerd geïnterpreteerd als kosten in verband met orgaandonatie. Kosten voor verwijdering van organen naar de ontvanger van het transplantaat.

Waarom je orgaandonatie zou moeten overwegen

Nu dat je de feiten, kun je zien dat dat een orgaandonor kan een groot verschil maken, en niet alleen voor een persoon. Door het doneren van je organen na je dood, kunt u opslaan of verbeteren maar liefst 50 levens. En vele families zeggen dat het kennen van hun geliefde hielpen redden andere levens hielp hen omgaan met hun verlies.

Het is vooral belangrijk om te overwegen om een ​​orgaandonor als je behoort tot een etnische minderheid. Minderheden waaronder Afro-Europeanen, Aziaten en Pacific Islanders, inheemse Europeanen, en Iberiërs hebben meer kans dan blanken aan bepaalde chronische aandoeningen die de nieren, hart, longen, pancreas en de lever beïnvloeden. Bepaalde bloedgroepen komen vaker voor in etnische minderheidsgroepen. Omdat passende bloedgroep gewoonlijk noodzakelijk voor transplantaties, de noodzaak minderheid donororganen is bijzonder hoog.

Zie ook

Orgaandonatie: laat deze mythen verwarren

Hoe te doneren

Becoming een orgaandonor is eenvoudig. U kunt aangeven dat u wilt een donor op de volgende manieren zijn:

  • Registreer met uw staat donor register. De meeste landen hebben registers. Controleer de lijst aan OrganDonor.gov.
  • Aanwijzen uw keuze op uw rijbewijs. Doe dit wanneer u uw licentie te verkrijgen of verlengen.
  • Ondertekenen en uitvoeren van een donorcodicil. Kaarten zijn verkrijgbaar bij OrganDonor.gov.
  • Vertel uw familie. Zorg ervoor dat uw familie weet uw wensen ten aanzien van donatie.

De beste manier om ervoor te zorgen dat uw wensen worden uitgevoerd, is om ze in te schrijven. Vermeld uw wensen in uw woonkamer wil als je er een hebt. Als je iemand om de gezondheidszorg beslissingen voor u als u daartoe niet in staat worden aangewezen, zorg ervoor dat de persoon weet dat je wilt een orgaandonor te zijn. Het is ook heel belangrijk om je familie te vertellen dat u wilt een donor te zijn. Ziekenhuizen proberen toestemming van de nabestaanden voor het verwijderen van organen, maar dit is meestal niet nodig als je geregistreerd bent bij uw staat donor register.

Zie ook