Geboortebeperking

Anticonceptiepil FAQ: voordelen, risico's en keuzes

Verkrijg de feiten over gemeenschappelijke zorgen en vragen over de pil.

Als je de pil gebruiken - dat is, een oraal anticonceptiemiddel - ben je waarschijnlijk blij zijn met het gemak en de betrouwbaarheid. Toch kun je veel vragen over de mogelijke effecten van de pil op uw algehele gezondheid.

Kun je de pil gebruiken om te vertragen of te elimineren je menstruatie?

Ja, pil kan worden gebruikt om de maandelijkse bloedingen verminderen of elimineren. Wanneer de pil waren het eerst beschikbaar, werden ze verpakt als 21 dagen van actieve hormonale pillen en zeven dagen van placebo pillen. Tijdens de week vrouwen de placebo pillen nam, zou ze hebben bloeden vergelijkbaar met een gewone menstruatie.

Vandaag vrouwen hebben veel meer opties - van regimes met 24 dagen van actieve pillen en vier dagen van placebo pillen aan regimes die alle actieve pillen zijn. De eerste extended-cycle pil regimes geïntroduceerd bieden actieve hormoon pillen per dag gedurende drie maanden, dan is een week van placebo pillen of lage dosis oestrogeen pillen. Nieuwer extended-cyclus regimes zijn ontworpen om continu te worden genomen voor een jaar en onderdrukken alle menstruele bloeding.

Continue of extended-cyclus regimes hebben verschillende potentiële voordelen. Ze voorkomen dat hormonale schommelingen die verantwoordelijk zijn voor het bloeden, krampen, hoofdpijn en andere ongemakken in verband met het krijgen van je menstruatie. U kunt ook vinden dat je van het gemak van het niet hebben van een periode tijdens belangrijke gebeurtenissen of reizen.

Echter, ongeplande bloeden en spotting vaak tijdens de eerste paar maanden van dit type behandeling. Het gaat meestal weg bij voortgezet gebruik, maar sommige vrouwen blijven hebben ongeplande bloeding bij continu gebruik van pillen.

Heeft u behoefte aan speciale pillen of kunt u gewoon de pil gebruiken om te voorkomen dat een periode?

Er zijn pil regimes bedoeld om bloedingen te voorkomen dat gedurende drie maanden in een tijd of voor zo lang als een jaar. Maar het is mogelijk om je menstruatie te voorkomen dat bij continu gebruik van een anticonceptiepil. Dit betekent dat het overslaan van de placebo-pillen en begint meteen aan een nieuwe verpakking. Continu gebruik van uw anticonceptiepil werkt het beste als je het nemen van een monofasisch pil - met hetzelfde hormoon dosis in de drie weken van actieve pillen.

Als u van plan bent om een ​​baby te hebben, hoe snel na het stoppen van de pil kan je zwanger?

Na het stoppen met de pil, mag u slechts een vertraging van twee weken voordat je weer ovuleert. Je menstruatie zou volgen ongeveer vier tot zes weken nadat je de laatste pil. Eenmaal ovulatie hervat, kunt u zwanger wordt. Als dit gebeurt tijdens de eerste cyclus van de pil, kan je niet over een termijn helemaal.

Is er een voordeel om te wachten een paar maanden na het stoppen met de pil voordat je probeert zwanger te worden?

In het verleden, artsen zich zorgen dat als je direct na het stoppen met de pil bedacht, een hoger risico op een miskraam gehad jou. Echter, zijn deze zorgen bleken grotendeels ongegrond te zijn. De hormonen in de pil niet hangen in je systeem.

De meeste vrouwen hebben niet meer dan een vier weken durende vertraging in de menstruatie nadat ze stoppen met het gebruik van de pil. Echter, als je menstruatie waren zeldzaam voordat je begon met de pil, zullen ze waarschijnlijk op die manier weer nadat u de pil te stoppen. Sommige vrouwen vinden dat het duurt een paar maanden voordat ze terugkeren naar normale ovulatoire cycli. Als u van plan om een ​​paar maanden te wachten, kunt u een back-up vorm van anticonceptie te gebruiken tijdens je menstruele cycli weer normaal.

Wat gebeurt er als u stopt met de pil, maar je menstruatie niet hervatten?

Als u niet beschikt over een periode van enkele maanden te krijgen, moet u wellicht wat bekend staat als post-pil amenorroe. De pil voorkomt dat uw lichaam van het maken van hormonen die betrokken zijn bij de ovulatie en de menstruatie. Wanneer u stopt met de pil, kan het enige tijd duren voor je lichaam om terug te keren naar de normale productie van deze hormonen.

Normaal gesproken moet je menstruatie opnieuw starten binnen drie maanden na het stoppen met de pil. Maar sommige vrouwen, vooral degenen die de pil namen om hun menstruatiecyclus reguleren, kan niet over een periode van vele maanden.

Als u niet een periode hebben binnen drie maanden een zwangerschapstest om ervoor te zorgen dat je niet zwanger bent en dan zie uw arts.

Zal een zwangerschapstest nauwkeurig zijn als je het nemen van de pil?

U kunt nauwkeurige resultaten te krijgen van een zwangerschapstest, terwijl je aan de pil. Zwangerschapstesten werken door het meten van een specifiek zwangerschap-gerelateerde hormoon - humaan choriongonadotrofine (HCG) - in uw bloed of urine. De actieve ingrediënten in de pil hebben geen invloed op hoe een zwangerschap test meet het niveau van HCG in je systeem.

Wat gebeurt er als je de pil te nemen terwijl je zwanger bent?

Als je bleef het nemen van uw pil, omdat je wist niet dat je zwanger was, wees dan niet ongerust. Ondanks jaren van dit ongeval gebeurt, is er weinig bewijs dat blootstelling aan de hormonen in de pil veroorzaakt geboorteafwijkingen. Zodra je leert dat je zwanger bent, stoppen met de pil.

Kunt u verschillende anticonceptiepillen gebruiken in een keer voor noodanticonceptie?

Het is mogelijk om standaard oestrogeen-progestageen anticonceptiepil gebruiken voor noodanticonceptie, maar contact op met uw arts om de juiste dosering en timing van de pillen.

Er zijn twee soorten pillen speciaal ontworpen om u te houden van zwanger als je onbeschermde vaginale geslachtsgemeenschap hebt gehad. Deze medicijnen worden soms aangeduid als de "morning-afterpil." Levonorgestrel (Plan B One-Step, Next Keuze) is beschikbaar over-the-counter. Het is verkrijgbaar bij drogisterijen, evenals klinieken en Planned Parenthood. Ulipristalacetaat (Ella) is ook goedgekeurd voor noodanticonceptie. Het is alleen op recept verkrijgbaar.

Zie ook

Anticonceptiepil FAQ: voordelen, risico's en keuzes

Als u al met de pil voor vele jaren en besluiten te stoppen, kunt u op elk moment stoppen of moet u uw huidige pil pakket afmaken?

In termen van uw algehele gezondheid, het maakt weinig verschil als je stopt met de pil. Als je dan eindelijk stoppen met de pil, kunt u een aantal bloedingen verwacht, dat het ritme van je menstruele cyclus kan veranderen. Maar u kunt op elk moment stoppen.

Kunt u zwanger wordt tijdens de week dat u de niet-actieve (placebo) pillen nemen?

Het nemen van de niet-actieve pillen u niet brengen een hoger risico op onbedoelde zwangerschap. Als je met je pil precies zoals voorgeschreven, ze zijn 98-99 procent effectief in het voorkomen van zwangerschap.

Of verschillende pillen - - Indien echter je hebt een pil gemist tijdens een cyclus, zou je een hoger risico op onbedoelde zwangerschap zijn tijdens die cyclus. Voor de zekerheid gebruiken reservebetalingsmethode anticonceptie, zoals een condoom.

Heeft de pil leiden tot gewichtstoename?

Veel vrouwen denken van wel. Maar studies hebben aangetoond dat het effect van de pil op gewicht klein - als het al bestaat. In plaats daarvan, kunt u worden behouden meer vocht, wat kan je het gevoel alsof je op gewicht, vooral in je borsten, heupen en dijen. Het oestrogeen in de pil invloed heeft op vet (vet) cellen, waardoor ze groter, maar niet talrijker.

Hoe kan de pil invloed op uw risico op kanker?

Wetenschappelijk onderzoek suggereert het gebruik van de pil voor langere tijd verhoogt het risico op sommige vormen van kanker, zoals baarmoederhalskanker en leverkanker, maar het vermindert ook het risico op andere vormen van kanker, waaronder eierstokkanker en endometriumkanker.

Het effect van de pil op het risico van borstkanker is niet helemaal duidelijk. Hoewel sommige studies hebben een verband tussen pilgebruik en borstkanker, hebben meer-recente studies niet een verhoogd risico op borstkanker te tonen met de pil. Als u zich zorgen over uw risico op borstkanker bent, praten met uw zorgverzekeraar over de vraag of de pil is het juiste anticonceptiemiddel voor u.

Heeft de pil invloed op het cholesterolgehalte?

De anticonceptiepil kan invloed hebben op het cholesterolgehalte. Hoeveel van een effect is afhankelijk van het type pil dat je neemt en welke concentratie van oestrogeen of progestageen bevat. De anticonceptiepil met meer oestrogeen kan een iets heilzaam effect op uw bloed lipide niveaus hebben. In het algemeen, echter, de veranderingen zijn niet significant en hebben geen invloed op uw algehele gezondheid.

Heeft de pil invloed op de bloeddruk?

De anticonceptiepil kan een geringe verhoging van de bloeddruk. Als je de pil neemt, heb je bloeddruk regelmatig gecontroleerd. Als u al een hoge bloeddruk, praten met uw arts over de vraag of u een alternatieve vorm van anticonceptie moeten overwegen.

Kunnen vrouwen boven de 35 jaar blijven nemen van de pil?

Geboortebeperking. Anticonceptiepil FAQ: voordelen, risico's en keuzes.
Geboortebeperking. Anticonceptiepil FAQ: voordelen, risico's en keuzes.

Hoewel vrouwen ouder dan 35 jaar gebruikt worden verteld om te stoppen met de pil, deze grenzen niet langer van toepassing op gezonde, niet-rokende vrouwen. Echter, zijn de anticonceptiepil niet aanbevolen voor vrouwen ouder dan 35 die roken vanwege het risico van hart-en vaatziekten. Als je 35 jaar of ouder en u rookt, moet je stoppen met roken voordat je veilig kunt blijven gebruiken anticonceptiepillen.

Kan de effectiviteit van de pil antibiotica te verminderen?

De effecten van antibiotica op de pil kan worden overschat - behalve in het geval van een antibioticum rifampicine. Studies tonen duidelijk aan dat rifampicine vermindert de effectiviteit van de pil in het voorkomen van de ovulatie. Echter, rifampicine wordt niet op grote schaal gebruikt vandaag.

Zie ook