Baby-en peuter gezondheid

Kinderjarenvaccins: moeilijke vragen, duidelijke antwoorden

Heb vaccins veroorzaken autisme? is het OK om bepaalde vaccins overslaan? krijgen de feiten over deze en andere veelgestelde vragen.

Kinderjarenvaccins beschermen kinderen van verschillende ernstige of potentieel dodelijke ziekten, zoals difterie, mazelen, meningitis, polio, tetanus en kinkhoest. Indien deze ziekten lijken ongewoon - of zelfs ongehoord - het is meestal omdat deze vaccins hun werk doen.

Toch kan je je afvragen over de voordelen en risico's van de kindertijd vaccins. Hier zijn duidelijke antwoorden op veelgestelde vragen over de kindertijd vaccins.

Is natuurlijke immuniteit beter dan vaccineren?

Baby en peuter gezondheid. Kinderjarenvaccins: moeilijke vragen, duidelijke antwoorden.
Baby en peuter gezondheid. Kinderjarenvaccins: moeilijke vragen, duidelijke antwoorden.

Een natuurlijke infectie geeft vaak meer volledige immuniteit dan een serie vaccinaties - maar er is een prijs te betalen voor natuurlijke immuniteit. Bijvoorbeeld, zou een natuurlijke waterpokken (varicella) infectie leiden tot longontsteking. Een natuurlijke poliovirus kan permanente verlamming veroorzaken. Een natuurlijke bof-infectie kan leiden tot doofheid. Een natuurlijke Hib-infectie kan leiden tot blijvende hersenschade. Vaccinatie kan helpen voorkomen dat deze ziekten en hun potentieel ernstige complicaties.

Heb vaccins veroorzaken autisme?

Vaccins geen autisme veroorzaken. Ondanks veel controverse over het onderwerp, hebben de onderzoekers niet gevonden een verband tussen autisme en vaccins voor kinderen. In feite heeft de oorspronkelijke studie het debat jaren geleden ontstoken teruggetrokken.

Hoewel de tekenen van autisme kan verschijnen op ongeveer hetzelfde tijdstip kinderen krijgen bepaalde vaccins - zoals de mazelen, de bof en rode hond (BMR) vaccin - dit is gewoon toeval.

Zie ook

Kinderjarenvaccins: moeilijke vragen, duidelijke antwoorden

Zijn vaccin bijwerkingen gevaarlijk?

Elk vaccin kan bijwerkingen veroorzaken. Meestal zijn deze bijwerkingen zijn van ondergeschikt belang - lichte koorts en pijn, roodheid of zwelling op de injectieplaats. Sommige vaccins veroorzaken een tijdelijk hoofdpijn, duizeligheid, vermoeidheid of verlies van eetlust. In zeldzame gevallen kan een kind een ernstige allergische reactie of een neurologische bijwerkingen, zoals een aanval krijgen. Hoewel deze zeldzame bijwerkingen zijn een punt van zorg, vaccins zijn veel veiliger dan de ziektes die ze te voorkomen.

Natuurlijk zijn vaccins niet gegeven aan kinderen die allergisch zijn voor bepaalde bestanddelen van het vaccin hebben gekend. Evenzo, als uw kind ontwikkelt een levensbedreigende reactie op een bepaald vaccin, verdere doses vaccin dat zal niet worden gegeven.

Waarom zijn vaccins gegeven zo vroeg?

Ziekten die kinderjarenvaccins bedoeld voorkomen zijn het meest waarschijnlijk optreden wanneer een kind zeer jonge en de kans op complicaties grootst. Dat maakt vroege vaccinatie - soms beginnend kort na de geboorte - essentieel. Als u vaccins uit te stellen tot een kind ouder is, kan het te laat zijn.

Is het OK om vaccins te plukken en te kiezen?

In het algemeen, het overslaan van vaccins is geen goed idee. Dit kan laat uw kind kwetsbaar voor potentieel ernstige ziekten die anders zouden kunnen worden vermeden. En overweeg dit: Voor sommige kinderen - ook degenen die niet kan ontvangen bepaalde vaccins om medische redenen - de enige bescherming een vaccin te voorkomen ziekten is de immuniteit van de mensen om hen heen. Als immunisatie tarieven dalen, kan vaccin te voorkomen ziekten weer algemene bedreigingen.

Als je bedenkingen hebben over bepaalde vaccins, bespreek uw zorgen met de arts van uw kind. Als uw kind achter de standaard vaccins schema valt, vraag dan de arts over de catch-up vaccinaties.

Zie ook