Baby-en peuter gezondheid

Vast voedsel: hoe je je baby beginnen

Vast voedsel is een grote stap voor een baby. Zoek uit wanneer en hoe de overgang van moedermelk of formule om vast voedsel te maken.

Is je baby plotseling geïnteresseerd zijn in wat je eet? Het is misschien tijd om te beginnen met de invoering van vast voedsel.

Is je baby klaar is voor vast voedsel?

Of flesvoeding borstvoeding is het enige voedsel uw pasgeboren behoeften. Echter, door de leeftijd van 4 maanden tot 6 maanden, de meeste baby's zijn klaar om te beginnen met het eten van vast voedsel als aanvulling op het geven van borstvoeding of flesvoeding geeft. Het is in deze tijd dat baby's doorgaans stoppen met hun tongen om voedsel uit te duwen van hun mond en beginnen om de coördinatie te ontwikkelen om vast voedsel te verplaatsen van de voorkant van de mond naar de rug voor slikken.

Naast leeftijd, zoeken naar andere tekenen dat uw baby klaar is voor vast voedsel. Bijvoorbeeld:

 • Kan je baby te houden zijn of haar hoofd in een stabiele, rechtop?
 • Kan je baby zitten met ondersteuning?
 • Is uw baby happen zijn of haar handen of speelgoed?
 • Is je baby geïnteresseerd zijn in wat je eet?

Als u ja antwoordt op deze vragen en je hebt de OK van arts van uw baby, kunt u beginnen met aanvulling van vloeibaar dieet van uw baby.

Wat te dienen bij

Blijven voeden van uw baby moedermelk of formule zoals gewoonlijk. Vervolgens:

 • Begin met babygraangewas. Meng 1 eetlepel van een single-grain, ijzer verrijkt babygraangewas met 4 eetlepels (60 ml) van moedermelk of flesvoeding. Veel ouders beginnen met rijst granen. Zelfs als het graan dikker nauwelijks de vloeistof, de verleiding weerstaan ​​om het serveren van een fles. In plaats daarvan, help je baby rechtop te zitten en bieden het graan met een kleine lepel of twee keer per dag. Zodra uw baby krijgt de knie slikken loopneus granen, meng het met minder liquide en geleidelijk verhogen van de hoeveelheid die u aanbiedt. Voor de afwisseling, je zou bieden eenpersoons-grain havermout of gerst granen.
 • Voeg gepureerde vlees, groenten en fruit. Zodra je baby meesters ontbijtgranen, geleidelijk gepureerde vlees, groenten en fruit te introduceren. Bieden eenpersoons-ingrediënt voedsel dat geen suiker of zout bevatten, en laat hem drie tot vijf dagen tussen elke nieuwe voeding. Als uw baby heeft een reactie op een bepaald voedsel - zoals diarree, huiduitslag of braken - je weet de boosdoener. Na de introductie van uw baby om een ​​verscheidenheid van single-ingrediënt voedsel, kunt u beginnen om ze in combinatie aanbieden.
 • Bieden fijngehakt hapjes. Door leeftijden 8 maanden tot 10 maanden, kunnen de meeste baby's met kleine porties fijngehakte hapjes, zoals zacht fruit, groenten, pasta, kaas, goed gekookt vlees, baby crackers en droge graanproducten. Als je baby komt bij zijn of haar eerste verjaardag, zou u uw baby bieden drie maaltijden per dag - evenals hapjes - met puree of gehakte versies van wat de rest van de familie is het eten.

Hoe zit het met voedselallergieën?

Baby en peuter gezondheid. Begin met babygraangewas.
Baby en peuter gezondheid. Begin met babygraangewas.

Om te voorkomen dat voedselallergieën, werden de ouders ooit verteld om te voorkomen dat het voeden van jonge kinderen sterk allergene voedingsmiddelen, zoals eieren, vis, pinda's en noten. Vandaag, echter, het onderzoek suggereert dat er is geen overtuigend bewijs dat het vermijden van deze voedingsmiddelen tijdens de vroege kinderjaren zal helpen voorkomen dat voedselallergieën.

Toch is het een goed idee om te controleren met uw baby arts als een naaste familieleden hebben een voedselallergie. Je zou kunnen overwegen om je kind zijn of haar eerste smaak van een sterk allergene voedsel thuis - in plaats van in een restaurant - met een oraal antihistaminicum beschikbaar, voor het geval.

Zie ook

Vast voedsel: hoe je je baby beginnen

Is sap OK?

Sap is niet een noodzakelijk onderdeel van een baby dieet, en het is niet zo waardevol als de oorspronkelijke vrucht zelf. Teveel sap kan bijdragen tot problemen met het gewicht en diarree, evenals dwarsbomen je baby's honger naar meer-voedzame vaste voedingsmiddelen. Daarnaast kunnen nippen sap gedurende de dag of tijdens het in slaap vallen leiden tot tandbederf.

Als u ervoor kiest om sap te bieden, wachten tot je baby minstens 6 maanden of ouder. Ook, zorg ervoor dat het sap wordt gepasteuriseerd, mild, 100 procent vruchtensap. Beperk de hoeveelheid uw baby drinkt aan 4 tot 6 gram (118-177 milliliter) per dag - ongeveer een voedsel serveren van fruit - en serveer het in een beker.

Weet je wat off-limits

Geen melk of honing koe niet aanbieden voor de leeftijd van 1. Koemelk niet aan voedingsbehoeften van een zuigeling - het is niet een goede bron van ijzer - en kan het risico van ijzertekort verhogen. Honing kan sporen die een ernstige ziekte bekend als infantiel botulisme kunnen veroorzaken.

Om verstikking te voorkomen, vasthouden aan voedingsmiddelen die zijn zacht, onderverdeeld in kleine stukjes en gemakkelijk te slikken. Als je baby zich ontwikkelt in het eten van vast voedsel, niet hotdogs, stukjes vlees of kaas, druiven, rauwe groenten of fruit stukjes, bieden tenzij ze omhoog gaan in kleine stukjes gesneden. Ook, geef niet op baby's hard voedsel, zoals zaden, noten, popcorn en harde snoep die niet kan worden gewijzigd om ze veilig opties maken. Andere risicovolle voedingsmiddelen bevatten pindakaas en marshmallows.

Als u te bieden vaste stoffen om uw baby voor de leeftijd van 4 maanden, voorkomen dat het aanbieden zelf bereide spinazie, bieten, groene bonen, squash en wortelen, die hoge niveaus van potentieel schadelijke stoffen (nitrieten) kunnen bevatten uit de bodem. Als uw drinkwater komt uit een eigen bron, overweeg dan om het gecontroleerd nitraten.

Houd in gedachten dat citrusvruchten ook kan leiden tot een aantal baby's tot een uitslag te ontwikkelen.

Maak maaltijden beheersbaar

Wanneer je baby begint te eten vast voedsel, etenstijd is zeker een avontuur te worden. Hier is te helpen waardoor het leuker - voor zowel u als uw baby.

 • Blijven zitten. Op het eerste, zou je je baby te voeden in een kinderzitje of gestut op je schoot. Zodra je baby kan gemakkelijk zitten zonder steun, gebruik dan een kinderstoel met een brede, stabiele basis. Gesp van de veiligheid riemen, en houden andere kinderen uit klimmen of opknoping aan de kinderstoel.
 • Moedig exploratie. Je baby is waarschijnlijk om te spelen met zijn of haar eten tussen de happen. Hoewel het is rommelig, hands-on fun helpt brandstof ontwikkeling van uw baby. Plaats een dropcloth of mat op de vloer zodat je geen zorgen over dalende voedsel.
 • Introduceren gebruiksvoorwerpen. Bied uw baby een lepel vast te houden terwijl je voedt hem of haar met een andere lepel. Als je baby behendigheid verbetert, stimuleren uw baby om de lepel in voedsel dip en breng het naar zijn of haar mond.
 • Bieden een beker. Voeden van uw baby moedermelk of formule uit een beker tijdens de maaltijden kan helpen de weg vrijmaken voor het spenen van een fles. Rond de leeftijd van 9 maanden, kan je baby in staat zijn om te drinken uit een beker op zijn of haar eigen.
 • Schotel individuele porties. Je baby zou kunnen eten slechts een paar lepels van voedsel op een moment. Als je je baby direct te voeden uit een potje of een container, kan speeksel op de lepel snel kunnen bederven eventuele restjes. In plaats daarvan, plaats porties in een schotel. Geopend potjes babyvoeding veilig kan worden gekoeld voor maximaal drie dagen.
 • Vermijd machtsstrijd. Als je baby zich afwendt van een nieuwe voeding, niet duwen. Gewoon opnieuw proberen een andere tijd. En opnieuw. En opnieuw. Herhaalde blootstelling kan helpen zorgen voor variatie in uw baby's voeding.
 • Weet wanneer om te stoppen. Als je kindje genoeg te eten heeft gehad, kan hij of zij zich afkeren van de lepel, achterover leunen, of weigeren om zijn of haar mond open. Forceer extra beten. Zolang uw baby's groei is op schema, kunt u erop vertrouwen dat hij of zij krijgt genoeg te eten.

Geniet slordig lade van uw baby, kleverige handen en plakkerig gezicht. U bouwt de basis voor een leven van gezond eten.

Zie ook