Baby-en peuter gezondheid

Huilende baby: wat te doen als uw pasgeborene huilt

Pasgeboren huilbuien zijn onvermijdelijk, maar een huilende baby kan je geduld te testen allemaal hetzelfde. Hier is te helpen rustgevende een huilende baby - en het vernieuwen van uw vermogen om de tranen af ​​te handelen.

De droom: Je baby slaapt de hele nacht na een paar weken, gorgelt gelukkig terwijl u boodschappen doen en fusses alleen wanneer hongerstakingen.

De realiteit: Je baby's favoriete speelkwartier is na de 2:00 voeden. Crankiness pieken wanneer je onderweg bent. Je had er geen idee van een huilende baby kon houden de tranen stromen zo lang.

Klinkt dat bekend? Op een bepaalde dag, een pasgeboren zou huilen voor maximaal twee uur - of zelfs langer. Ontdek waarom baby's huilen, en wat je eraan kunt doen.

Decoderen van de tranen

Een huilende baby probeert je iets te vertellen. Jouw taak is om erachter te komen waarom je baby huilt en wat - als er iets - je kunt doen.

Bedenk wat je huilende baby zou kunnen denken.

Ik heb honger
De meeste pasgeborenen eet elke paar uur rond-de-klok. Sommige baby's worden gek wordt wanneer hongerstakingen. Ze zou kunnen krijgen zo opwinden tegen de tijd dat de voeding begint dat ze teug lucht met de melk, die spugen, opgesloten gas en meer huilen kan veroorzaken.

Om dergelijke razernij te voorkomen, te reageren op de eerste tekenen van honger. Als je baby begint te slikken tijdens het voeden, neem dan een pauze. Ook de tijd nemen om burp je baby tijdens en na elke voeding.

Als je borstvoeding uw baby, zou de smaak van de melk veranderen als reactie op wat je eet en drinkt. Als u vermoedt dat een bepaald voedsel of drank is het maken van je baby fussier dan gebruikelijk, vermijd het voor een aantal dagen om te zien of het een verschil maakt.

Ik wil zuigen op iets
Zuigen is een natuurlijke reflex. Voor veel baby's, het is een geruststellende, kalmerende activiteit. Als je baby is geen honger, probeer dan een schone vinger of fopspeen.

Ik ben moe
Vermoeide baby's zijn vaak kieskeurig - en uw baby nodig zou kunnen hebben meer slaap nodig dan je denkt. Pasgeborenen slapen vaak tot 16 uur per dag. Sommige pasgeborenen slaap nog meer.

Ik ben nat
Voor sommige baby's, een natte of vuile luier is een trefzekere manier om tranen te activeren. Controleer luier van uw baby vaak om ervoor te zorgen dat het schoon en droog.

Ik wil verhuizen
Soms is een rockende sessie of wandeling door het huis is genoeg om een ​​huilende baby te kalmeren. In andere gevallen is een verandering van positie is alles wat nodig is. Het houden van veiligheidsmaatregelen in het achterhoofd, probeer dan een baby swing of trillende babyzitje.

Weer het toelaat, hoofd buiten met de kinderwagen. Je zou zelfs willen omhoog gesp voor een ritje in de auto.

Ik zou eerder gebundeld
Sommige baby's voelen zich het meest veilig in een inbakeren wrap. Strak wikkel je baby in een deken of andere kleine, lichtgewicht deken.

Ik ben warm
Een baby die is te heet is waarschijnlijk ongemakkelijk. Hetzelfde geldt voor een baby die is te koud. Toevoegen of verwijderen van een laag kleding als dat nodig is.

Baby en peuter gezondheid. Ik wil zuigen op iets.
Baby en peuter gezondheid. Ik wil zuigen op iets.

Ik ben eenzaam
Soms gewoon je te zien, het horen van uw stem of geknuffeld kan stoppen met de tranen. Zachte massage of lichte klopjes op de rug kan een huilende baby te kalmeren, ook.

Ik heb er genoeg van
Te veel lawaai, beweging of visuele stimulatie kan uw kindje rijden naar tranen. Verplaatsen naar een rustiger omgeving of plaats uw baby in de wieg. Witte ruis - zoals een opname van de golven van de zee of het monotone geluid van een elektrische ventilator of stofzuiger - zou kunnen helpen je huilende baby te ontspannen.

Vergeet niet dat veel baby's hebben voorspelbare periodes van fussiness gedurende de dag. Dit soort huilen kan je baby helpen zich te ontdoen van overtollige energie. Er zijn wellicht weinig je kunt doen, maar troost je baby als het huilen volgt haar baan.

Na verloop van tijd je zou in staat zijn om je baby's behoeften te identificeren door de manier waarop hij of zij huilt. Bijvoorbeeld, zou een hongerige schreeuw van korte en lage tonen, terwijl een kreet van pijn zou een plotselinge, lange, hoge gil zijn. Picking up op eventuele patronen kan je helpen beter te reageren op uw baby huilt.

Schreeuwt het uit

Als je alles hebt geprobeerd en je baby is nog steeds boos, overwegen te laten uw baby schreeuwen het uit. Huilen kan geen kwaad je baby - en soms de enige manier om een ​​huilende spreuk te stoppen is om het te laten op zijn beloop.

Natuurlijk kan luisteren naar je baby huilt zijn kwellende. Als u nodig hebt om jezelf af te leiden voor een paar minuten, zou je een douche neemt, bel een vriend of maak iets te eten.

Zie ook

Huilende baby: wat te doen als uw pasgeborene huilt

Is het alleen zenuwachtigheid, of is het koliek?

Sommige baby's hebben frustrerende periodes van intense, ontroostbaar huilen bekend als koliek - gewoonlijk vanaf een paar weken na de geboorte en het verbeteren van de leeftijd van 3 maanden.

Koliek wordt vaak gedefinieerd als huilen meer dan drie uur per dag, drie dagen per week voor meer dan drie weken in een overigens goed gevoede, gezonde baby. Het huilen kan plotseling beginnen en zonder duidelijke reden. Of zelfs onmogelijk - - tijdens een episode, kan je baby moeilijk zijn om het comfort.

Wat veroorzaakt koliek blijft een mysterie, en doeltreffendheid van de behandeling varieert.

Als je bezorgd bent over koliek, raadpleeg dan uw baby zorgverzekeraar. Hij of zij kan ervoor zorgen dat je baby is verder gezond en helpen te leren hoe de zorg voor een koliek baby.

Het verzorgen van jezelf

Het is moeilijk om te luisteren naar uw baby huilen. Om de beste zorg van uw baby te nemen, is het belangrijk om te zorgen voor jezelf, ook.

  • Neem een pauze. Vraag uw echtgenoot, partner of een andere geliefde over te nemen voor een tijdje. Zelfs een uur op je eigen kunnen helpen verlengen van uw omgaan sterkte.
  • Maken van gezonde keuzes. Eet een gezond dieet. Onder meer fysieke activiteit in je dagelijkse routine. Als je kunt, slapen wanneer de baby slaapt - ook overdag. Hoe beter uitgerust je bent, hoe beter je zult in staat zijn om een ​​huilende baby te behandelen.
  • Vergeet niet dat het is tijdelijk. Huilbuien vaak piek bij ongeveer zes tot acht weken en daarna geleidelijk afnemen.
  • Weet wanneer je moet contact opnemen met uw baby zorgverzekeraar. Als u zich zorgen over het huilen of je baby is niet eten, slapen of gedragen als normaal bent, contact op met uw baby zorgverzekeraar. Hij of zij kan je helpen het verschil tussen normale tranen en iets meer serieus vertellen.

Het is ook belangrijk om je grenzen te herkennen.

Als je baby huilt is waardoor u de controle verliest, zet de baby op een veilige plaats - zoals een wieg - en ga naar een andere kamer om jezelf te verzamelen. Indien nodig, contact op met uw zorgverzekeraar, een lokale crisisinterventie dienst of een psychische hulplijn voor extra ondersteuning.

Zie ook